OV informatie op Prinsjesdag

Op Prinsjesdag rijdt de Gouden Koets via de Heulstraat en het Lange Voorhout en de poort bij het Mauritshuis naar het Binnenhof. Van 9 tot 17 uur zijn er omleidingen voor tram 1, 17 en bus 22 en 24 die rijden om het centrum heen. Tram 16 rijdt ook om van 9 tot 17 uur maar komt niet in de buurt van het Centrum. Reizigers van tram 16 kunnen overstappen op tram 3 bij de halte Van Speijkstraat of op tram 2 of 4 bij de halte Monstersestraat.

Het openbaar vervoer komt dicht bij de rijtoer, bus 22 en 24 stoppen bij halte Mauritskade, loop via de Parkstraat naar het Lange Voorhout of via het Noordeinde naar Paleis Noordeinde. Tram 9 stopt bij het Malieveld loop via het Korte Voorhout naar het Lange Voorhout. Tram 2, 3, 4 en 6 stoppen bij halte Spui en loop via de Hofweg naar de Kneuterdijk. Tram 1, 9 en 12 stoppen bij de halte Kalvermarkt-Stadhuis loop via het Plein naar het Mauritshuis of via de Hofweg naar de Kneuterdijk of Paleis Noordeinde.

Als u geen OV-chipkaart heeft kunt u bij HTM een dagkaart kopen voor € 6,50 die is goedkoper dan 2 losse kaartjes en u reist mee tot de laatste trams en bussen die dag. De dagkaart is verkrijgbaar in de servicewinkels op de stations, bij de chauffeur, bestuurder of in de verkoopautomaat in de tram. Voor kinderen is de dagkaart slechts € 2,50 die koopt u in de voorverkoop bij de servicewinkels of bij het VVV. De dagkaarten zijn ook te koop op de HTMapp, u downloadt hiervoor de HTMapp op uw smartphone. Na de rijtour is het dan misschien leuk om nog even naar Scheveningen te gaan of de binnenstad te verkennen. Komt u met een groep tot tien kinderen en twee volwassenen dan is de Alles Kids groepsretour voor €25,- een goede optie, hiermee kunt u in één dag twee reizen maken van een uur.