Film & Debat: City of Ghosts

Wanneer:
14 september 2017 @ 19:00
2017-09-14T19:00:00+02:00
2017-09-14T19:15:00+02:00
Waar:
Filmhuis Den Haag
Spui 191
Den Haag
Kosten:
Vanaf €6,50
Film & Debat: City of Ghosts @ Filmhuis Den Haag

De documentaire City of Ghosts geregisseerd door Matthew Heineman is een zeer persoonlijk en spannend verhaal over een groep burgers genaamd ‘Raqqa is Being Slaugthered Silently’ die via journalistiek proberen om propaganda van IS te weerleggen. Hoe pakken ze dit aan en wat zijn de enorme gevolgen op hun levens? Deze film geeft een uitzonderlijk beeld van hoe Syrische burgers initiatief nemen en hun levens op het spel zetten om de informatiestroom van IS te ondermijnen.

Regisseur Matthew Heineman won met City of Ghosts de Candescent Award op het prestigieuze Sundance Film Festival. Daar is hij geen onbekende: vorig jaar won hij er nog de juryprijs voor beste regie met zijn vorige film Cartel Land. Die film leverde hem tevens drie Emmy Awards én een Oscarnominatie voor beste documentaire op. In City of Ghosts weet hij op schitterende wijze de moeilijkheden en persoonlijke opofferingen van de leden van RBSS vast te leggen.

Na afloop vindt er een discussie plaats over de situatie in Syrië tussen de sprekers Lex Runderkamp en Sinan Can.

Film & Debat is een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos-Huis voor democratie en rechtsstaat.

Aanmelden

Meld u hier aan voor Film&Debat: City of Ghosts.

Meer informatie

Lees hier meer over Film&Debat: City of Ghosts.

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland