Nacht van de Dictatuur

Wanneer:
8 september 2017 @ 19:00
2017-09-08T19:00:00+02:00
2017-09-08T19:15:00+02:00
Waar:
ProDemos
Hofweg 1
Den Haag
Kosten:
Vanaf €7,50
Nacht van de Dictatuur @ ProDemos

Op vrijdag 8 september organiseert ProDemos in samenwerking met haar partners voor de zevende keer de Nacht van de Dictatuur plaats in Den Haag (bij ProDemos, de Gevangenpoort, Nieuwspoort en Atrium) en Rotterdam (bij Arminius).

Als tegenhanger van de Dag van de Democratie (van de Verenigde Naties) biedt de Nacht van de Dictatuur aan kritische burgers en nachtbrakers ammunitie om bestaande ideeën over democratieën en dictaturen aan de kaak te stellen.

Programma in Den Haag

Tijdens de Nacht bij ProDemos in Den Haag kan er worden deelgenomen aan diverse activiteiten, van een dictatordiner tot de escaperoom, en van lezingen tot nachtelijke rondleidingen.

Dit jaar zal de bekende mensenrechtenadvocaat en ‘Dictator Hunter’ Reed Brody uit New York overvliegen om de Nacht te openen. Hij zal de verhalen over de jacht op dictators en het vervolgen van de Tsjadische dictator Hissène Habré met ons delen.

De Nacht wordt afgesloten door Harm Edens met het satirische programma ‘Dit was het (Nep)nieuws’, waarin de zin en onzin van dictators en dictaturen zal worden besproken.

Voor meer informatie: www.nachtvandedictatuur.nl

 

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland