Pimp de Troonrede

Wanneer:
18 september 2017 @ 18:30 – 20:00
2017-09-18T18:30:00+02:00
2017-09-18T20:00:00+02:00
Waar:
ProDemos
Hofweg 1
Den Haag
Kosten:
Gratis
Pimp de Troonrede @ ProDemos

Wat is jouw plan voor Nederland? ProDemos organiseert dit jaar opnieuw ‘Pimp de Troonrede’, een schrijfwedstrijd voor iedereen die in Nederland iets wil veranderen. Doe mee en win een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer.

Praktische informatie

  • Deadline om jouw troonrede in te sturen: vóór maandag 11 september 2017
  • Mail je troonrede naar pimpdetroonrede@prodemos.nl
  • Je mag je troonrede ook inspreken via een videoboodschap: zet je video dan op YouTube en mail ons vóór 11 september de link.
  • Je troonrede moet gaan over een maatregel, idee of plan voor Nederland. Dit mag een abstracte visie zijn, maar ook een concrete maatregel – alles wat Nederland beter maakt.
  • Maximaal 350 woorden of 2 minuten film.
  • Begin je troonrede in elk geval met de woorden: ‘Leden van de Staten-Generaal…’

Hoe kun je winnen?

Tijdens de finale op maandag 18 september van 18.30 tot 20.00 uur (bij ProDemos in Den Haag) gaan alle finalisten vanuit de troon hun troonrede voordragen. Een deskundige jury zal de troonredes beoordelen op:

  • Originaliteit (is je plan nieuw en origineel?)
  • Overtuigingskracht (ben je overtuigend en heb je goede argumenten?)
  • Uitvoerbaarheid (is je plan praktisch uitvoerbaar?)

Winnende troonrede 2016 over bescherming slachtoffers seksueel geweld

De 17-jarige Stevie Bos uit Nederhorst den Berg won in 2016 van de schrijfwedstrijd Pimp de Troonrede. Bos schreef haar alternatieve troonrede over het beschermen van slachtoffers van seksueel geweld. Met haar pleidooi voor meer aandacht in politieopleidingen voor de omgang met slachtoffers van seksueel geweld sleepte Bos zowel de jury- als de publieksprijs binnen. Ze won een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer waarbij ze haar plan aan verschillende politieke partijen kon toelichten. Naar aanleiding van haar troonrede en haar bezoek aan de Tweede Kamer, zijn er door D66 en PvdA Kamervragen gesteld over het voorstel die ook hebben geleid tot actie van de minister.

Aanmelden

Aanwezig zijn bij de finale is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Meld je hier aan. Er is plaats voor maximaal 100 mensen, dus wacht niet te lang!

Fotograaf omslagfoto: Bart van Vliet.

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland