PrinsjesCabaret

Wanneer:
17 september 2017 @ 13:00
2017-09-17T13:00:00+02:00
2017-09-17T13:15:00+02:00
Waar:
Theater Diligentia
Lange Voorhout 5
Den Haag
Kosten:
Vanaf €18,-

Prinsjescabaret op zondag 17, maandag 18 en op Prinsjesdag.

Bij de opening van het parlementaire jaar hoort het Prinsjescabaret. Het blikt terug op politieke ontwikkelingen, het stelt vragen die een antwoord nodig hebben. Het houdt de bezoekers een spiegel voor en neemt vooral onze bestuurders en volksvertegenwoordigers op de hak. Het is een politieke eindejaarsconference in de traditie van Youp van ’t Hek en Wim Kan. Jan Jaap van der Wal is er enthousiast ambassadeur en presentator van. Jaarlijks geeft hij samen met een aantal andere cabaretiers een unieke kijk op de politiek.

Prinsjescabaret in Diligentia

Line-up: Jan Jaap van der Wal, Pieter Derks, Kiki Schippers en Kasper van der Laan

Tijdens het Prinsjescabaret zetten Jan Jaap van der Wal, Pieter Derks, Kiki Schippers en Kasper van der Laan het Nederlandse politieke landschap in hun eigen daglicht. Vilein, om van te huilen… Maar van het lachen, dat dan weer wel.

humor-jan-jaap-van-der-wal-dystopia-15Jan Jaap van der Wal
Jan Jaap van der Wal volgt de politiek op de voet en weet de politici en hun hersenkronkels steeds opnieuw te vatten in een frame dat we allemaal bedacht, maar nog nooit benoemd hebben. Hij kan het nog herkenbaarder, nog sterker en boven alles nog veel hilarischer dan wie dan ook. Niet voor niets is hij de ambassadeur van het Prinsjescabaret.

 • Volgens plan
 • Venijnig leuk
 • Waanzinnig slim
Pieter Derks
Hij keert de wereld binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met zijn sterke grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo. Alles dat zichzelf serieus neemt moet van hem bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf.

 • ‘Uitzonderlijk en bewonderenswaardig cabaret’ (NRC)
 • Elke grap raak
 • Zoek je een spiegel? Hier is ie.
Kiki Schippers
Met haar liedjes verovert ze ieder publiek. Ze won overtuigend de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Tweemaal werd een lied uit haar debuutvoorstelling genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Waar is ze naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden.

 • Eigenwijs
 • Ontwapend
 • Kwetsbaar en fel
Kasper van der Laan
Tot de tanden toe bewapend met zijn geinigste grappen en absurde hersenkronkels. Altijd. Kasper is onder meer presentator bij tv-programma ‘Rambam’ en vertelt zijn verhalen doordacht en onvoorspelbaar. Zijn grappen zijn droog en absurd.
Intelligente humor, met een twist.

 • Innemend
 • Uniek
 • Ongelooflijk grappig

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor PrinsjesCabaret.

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland