PrinsjesDiner

Wanneer:
14 september 2017 @ 18:00
2017-09-14T18:00:00+02:00
2017-09-14T18:15:00+02:00
PrinsjesDiner

PrinsjesDiner is vanaf de eerste editie een vaste waarde in het programma van Prinsjesfestival. De provincie Drenthe is strategisch partner van Prinsjesfestival 2017. De Prinsjeskoks van Drenthe zijn Jeroen en Marleen Brouwer van restaurant De Loohoeve te Schoonloo. Sterrenkok Jeroen Brouwer zal samen met zijn vrouw Marleen Brouwer het speciale Prinsjesmenu voor het festival samenstellen.

Op maandag 4 september 2017 zullen de Prinsjeskoks dit menu bereiden met chef-koks van ROC Mondriaan. Gastheren van ROC Mondriaan zijn Frank Plaatsman en Harry de Bruijn. Ook chef-koks van diverse restaurants rond het Binnenhof die het Prinsjesmenu op de kaart zetten, nemen deel aan deze kooksessie.

PrinsjesDiner biedt de kans om bezoek aan activiteiten van Prinsjesfestival, flaneren door de Haagse binnenstad of over de boulevard van Scheveningen te combineren met een heerlijk etentje.

Deelnemende restaurants aan Prinsjesdiner 2017 zijn:

Proefkoken bij ROC Mondriaan door Haags TV Journaal

Waarom PrinsjesDiner?

Eten kan mensen (nader) tot elkaar brengen en dit feit bezegelen. Over het hoe en waarom zal veel zijn geschreven. Vast staat dat stammen sinds mensenheugenis met elkaar eten om de strijdbijl te begraven, families met elkaar eten om een huwelijk te bezegelen en politici met elkaar eten om een geschil bij te leggen of zelfs een kabinet te smeden. Alleen daarom al valt PrinsjesDiner op zijn plaats in Prinsjesfestival.

Ook de eerste vier edities hadden één of meer Prinsjeskoks aan boord. Zie voor meer hierover, via de Menuknop van deze website en ‘Vorige edities’, in de beeldverslagen van de afgelopen festivaledities.

Aanmelden

U kunt zelf bij de verschillende restaurants reserveren per datum, tijdstip en aantal gasten.

De verschillende restaurants serveren het PrinsjesDiner van de Prinsjeskok naast hun reguliere kaart. U kunt in het restaurant dus kiezen voor het PrinsjesDiner, en hoeft dit van tevoren niet aan te geven.

Volg het PrinsjesDiner

Neem ook eens een kijkje op het Facebookevenement van PrinsjesDiner!

English

For English, please click here.

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland