PrinsjesFilm

Wanneer:
17 september 2017 @ 16:30 – 19:00
2017-09-17T16:30:00+02:00
2017-09-17T19:00:00+02:00
Waar:
Pathé Buitenhof
Buitenhof 20
2513 AG
Den Haag
Kosten:
Gratis

Prinsjesfilm 2017: The Good Postman

Polderen is een Nederlands talent, maar in een polariserend politiek klimaat lijkt het soms bijna alsof we het aan het verleren zijn. Nee, neem dan een voorbeeld aan de hoofdpersonen in The Good Postman (Bulgarije, 2016, Tonislav Hristov), de Prinsjesfilm van 2017.

Het decor is een minuscuul dorpje in verval op de grens van Bulgarije en Turkije. De inwoners zien dagelijks Syrische vluchtelingen langs komen. Dat brengt de postbode op een idee: kunnen de nieuwkomers niet in het dorp blijven en zo helpen de kwijnende gemeenschap nieuw leven in te blazen? Hij besluit zichzelf verkiesbaar te stellen als burgemeester en maakt dat idee inzet van zijn campagne. Zijn tegenstander wil de nieuwkomers weren en juist terug naar het communisme. Komen de tegenpolen er samen uit?

Deze tragikomische documentaire was een van de publieksfavorieten op IDFA en het Movies That Matter-festival. Na afloop van de Prinsjesfilm is er een debat: compromissen sluiten over gevoelige thema’s, hoe doe je dat? Onze speciale gast Sven Koopmans laat zijn licht schijnen over die vraag. Koopmans is Tweede Kamerlid voor de VVD en oud-diplomaat. Voor de Verenigde Naties en de EU was hij onder meer betrokken bij vredesonderhandelingen in Darfur, Kosovo, Mali en Syrië.

De entree is vrij. Iedereen is welkom bij Prinsjesfilm, maar speciaal voor de studenten van de Haagse HBO en WO-instellingen is er een borrel na afloop van de film.

Aanmelden

Aanmelden voor de PrinsjesFilm is niet meer mogelijk.

English

For English, please click here.

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland