Prinsjesrede

Wanneer:
15 september 2017 @ 16:00
2017-09-15T16:00:00+02:00
2017-09-15T16:15:00+02:00
Waar:
Kloosterkerk
Lange Voorhout 4
Den Haag
Kosten:
Gratis
Prinsjesrede @ Kloosterkerk

“Tijd om elkaar te vinden”, dat is het thema van de PrinsjesRede 2017, de landelijke speechschrijfwedstrijd van het Prinsjesfestival. Onbegrip, ongelijkheid en onbehagen leiden maatschappelijk en mondiaal tot  spanningen. Zijn tweedeling en tweespalt onvermijdelijk? Kunnen we elkaar niet meer verstaan? Of is het tijd om elkaar te vinden. Thuis, op straat, de werkvloer, in Nederland, Europa en de wereld.

Op vrijdag 15 september dragen bekende acteurs van het Nationale Theater de 3 beste speeches voor in de Kloosterkerk in Den Haag. De jury met Ank Bijleveld-Schouten (voorzitter), PR-adviseur Jan Driessen, Janneke Horlings (winnaar 2016), Tico Raaijman (secretaris), Jeroen Bons (hoogleraar Retorica) en journalist Bram Schilham beoordeelt de inzendingen op vorm en inhoud. De winnende speech verschijnt in Elsevier.

Sprekers op de bijeenkomst zijn: Professor Jaap de Jong (hoogleraar moderne retoriek) en Peter Plasman (strafrechtadvocaat en beroepspokeraar). Verder is er een gesproken column door Christiaan Weijts (columnist van NRC Handelsblad en de Groene Amsterdammer). Dagvoorzitter is Paul Sneijder, oud journalist van het NOS-journaal.

De termijn om speeches in te zenden voor PrinsjesRede is inmiddels gesloten. De jury heeft de drie beste speeches genomineerd, deze zijn van de hand van: Johan Kroes, Lodewijk van Wendel de Joode en Frank Kools. Johan Kroes won de PrinsjesRede 2017. Lees hier de volledige tekst van zijn speech.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor de PrinsjesRede.

 

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland