In de aanloop naar en tijdens Prinsjesfestival zijn er verschillende open dagen.

Open dag van de Hoge Raad

Tijdens Prinsjesfestival opent de Hoge Raad op zaterdag 16 september zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom om een kijkje te nemen in het publieke deel van het gebouw. Ook krijgt u een inkijkje in het werk van de Hoge Raad: bezoek een korte lezing van raadsheer Ybo Buruma, ontmoet een raadsheer tijdens ‘Meet the Judge’, bekijk de nieuwe Hoge Raad-film of speel het raadkamer-spel. Klik hier voor meer informatie over de open dag van de Hoge Raad.

Open Monumentendag Den Haag

In het weekend van 9 en 10 september 2017 is het weer Open Monumentendag. In Den Haag zijn er meer dan 80 prachtige monumenten gratis toegankelijk. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een van de activiteiten. Het thema in Den Haag is dit jaar Mondriaan en de Stijl. Klik hier voor meer informatie over de Open Monumentendag.

Open Monumentenweekend ProDemos

Ook dit jaar is de kelder van de Ridderzaal weer geopend voor het publiek. Hier is een tentoonstelling te zien over de Gouden koets en de stoet van Prinsjesdag. Dit jaar organiseert ProDemos een aantal mini-lezingen van zo’n 20 minuten met experts. Kom op zaterdag 9 en zondag 10 september naar de kelder van de Ridderzaal en volg gratis lezingen! Klik hier voor meer informatie over het Open Monumentenweekend van ProDemos.

Open Dag van de Eerste Kamer

De Eerste Kamer opent zaterdag 9 september van 10 uur tot 16:30 uur in het kader van Open Monumentendag 2017 weer haar deuren. Dan zijn onder meer de historische Noenzaal, de eeuwenoude plenaire vergaderzaal en de Hall te bezoeken. Vanuit het gebouw van de Eerste Kamer kan die dag ook een bezoek gebracht worden aan de Trêveszaal – de vergaderzaal van de ministerraad – en de Ridderzaal. De toegang tot alle gebouwen is gratis. Klik hier voor meer informatie over de Open Dag van de Eerste Kamer.

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland