PrinsjesArrangementen

Kom en geniet van Den Haag op z’n mooist: als de Hofstad van ons land zich opmaakt voor Prinsjesdag. De koninklijke residentie doet dit tijdens Prinsjesfestival, feest van de democratie. Op 15 september, de zaterdag voor Prinsjesdag, pakt Prinsjesfestival samen met de provincie Gelderland uit voor een heerlijk dagje Den Haag. Er worden dit jaar vier verschillende dagarrangementen aangeboden op zaterdag 15 september 2018:

Zaterdag 15 september 2018, internationale dag van de democratie

Er is veel te doen in de Haagse binnenstad op zaterdag 15 september. Een greep uit het programma:

 • Burgers en bestuurders kunnen met elkaar een eitje tikken bij het PrinsjesOntbijt aan de Hofvijver op zaterdag 15 september om 09.30u.
 • De populaire hoedenparade PrinsjesHatwalk, de grootste van ons land, toont prachtige hoeden van topontwerpers en getalenteerde studenten.
 • In navolging van Barcelona en Londen is er voor het eerst een PrinsjesWandeling rond het Binnenhof voor deelnemers die een hoed dragen.
 • Net als de PrinsjesHatwalk vindt ook de PrinsjesMarkt voor het eerst plaats op het Plein, aan de voet van het Binnenhof. Er zijn tientallen kraampjes, met onder andere hoeden, tassen en sieraden. Ook is er een breed aanbod aan foodtrucks.
 • ‘Aletta Jacobs’ gaat op deze internationale dag van de democratie met bezoekers in gesprek over gelijke rechten voor vrouwen, die ongeveer een eeuw geleden stemrecht kregen in ons land.
 • PrinsjesHighTea aan het Plein schenkt bezoekers niet alleen thee maar serveert ook allerlei zoete en hartige hapjes.
 • De Hoge Raad der Nederlanden opent voor het publiek de deuren van het nieuwe onderkomen aan het Korte Voorhout.
 • Schitterend spektakel biedt de oefenshow van de Koninklijke Marechaussee op het Lange Voorhout.
 • Op de Hofplaats biedt Gelderland ook Urban Sports, clinics en meer.
 • Voor een verrassende kennismaking met de Hofstad is er ook een PrinsjesVaart door de Haagse stadsgrachten, met aandacht voor onze democratie en monarchie die op Prinsjesdag samenkomen.
 • Het bezoekerscentrum onder de middeleeuwse gewelven van de Ridderzaal staat open voor publiek en biedt onder andere een presentatie van de Gouden Koets met de stoet op Prinsjesdag. Een beperkte groep kan deelnemen aan een rondleiding door de Ridderzaal zelf die ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – verzorgt.
 • ’s Avonds vertoont Gelderland op het Plein de film Wild, over het natuurschoon van de Hoge Veluwe.
 • Er is niet alleen mode maar ook muziek. Dus: Food, Fashion en Film.
 • Her en der in de stad zijn living statues en Ridders van Gelderland te bewonderen.

PrinsjesArrangementen: zolang de voorraad strekt 

Prinsjesfestival biedt voor deze zaterdag binnenkort een beperkt aantal PrinsjesArrangementen aan, dus zolang de voorraad strekt, inclusief kaartjes voor tram en bus van de Haagse HTM. Bestellen van arrangementen kan vanaf 9 juli 2018 . Vanaf dan maken wij ook de inhoud van het arrangement bekend. Na inschrijving krijgt u ter bevestiging van uw boeking een betaalverzoek. Elke boeking moet vooruit betaald worden, binnen twee weken na de boekingsbevestiging. Op deze website staat ook actuele informatie over het festival en programma voor deze zaterdag. Sociale media houden u op de hoogte van het laatste nieuws over Prinsjesfestival: volg ons daarom via FacebookInstagram en Twitter.

Over Prinsjesfestival

Prinsjesfestival viert het feest van de democratie. Met een boordevol programma omlijst dit meerdaagse festival Prinsjesdag. De tientallen activiteiten van dit feest werpen licht op de betekenis en werking van onze democratie. Prinsjesfestival is een moderne traditie in Den Haag die zich verbindt met stad en land. Prinsjesfestival is voor jong en oud, voor mensen van hier en elders. Vele vrijwilligers, partners, vrienden, samenwerkende instellingen, overheden en bedrijven maken Prinsjesfestival mogelijk. Partners van Prinsjesfestival zijn: provincie Gelderland (strategisch partner), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, stichting Boschhuysen, gemeente Den Haag, Fonds 1818, Eerste Kamer der Staten-Generaal, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, ProDemos, Rabobank Nederland. Zie voor meer informatie de website: www.prinsjesfestival.nl

Strategisch partner: provincie Gelderland

Elk jaar staat een andere provincie in de schijnwerpers als strategische festivalpartner. In 2018 laat Gelderland stad en land zien wat deze provincie voor Nederland in huis heeft. De provincie legt diverse accenten op het festivalprogramma, met een scala aan presentaties, thematische ontmoetingen en Gelderse evenementen. Deze hebben alle een relatie met de Gelderse drieslag Food, Health en Sport.

PrinsjesArrangementen wordt mede mogelijk gemaakt door:

   

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Festivalthema 2019:

Gezocht: volksvertegenwoordiger (v/m)

Gelijke kansen na 100 jaar algemeen kiesrecht?

Strategisch partner 2019:

Provincie Zuid-Holland