PrinsjesBurger

Wanneer:
12 september 2019 @ 10:30 – 12:30
2019-09-12T10:30:00+02:00
2019-09-12T12:30:00+02:00
Waar:
Theater aan het Spui
PrinsjesBurger @ Theater aan het Spui

©Willemijn Roebroek

 

Twaalf MBO-scholen, uit elke provincie één, vaardigen hun BurgerschapsHelden af naar Den Haag voor de strijd om de PrinsjesBurgerPrijs 2019. Docenten en hun studenten presenteren in ultrakorte pitches de parels uit hun burgerschapsonderwijs. Passend bij het thema van PrinsjesFestival dit jaar, is alle aandacht gericht op Gelijke kansen.

 

Burgerschapsonderwijs in het MBO onderscheidt vier dimensies: politiek-juridisch (democratie), economisch (werk, consumenten), sociaal-maatschappelijk (omgangsvormen, diversiteit) en vitaal burgerschap (gezond leven). Elke deelnemende school kiest voor de pitch een eigen focus. Dat belooft dus een heel gevarieerd programma te worden! Voor de jury, onder leiding van Tanja Jadnanansing (stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost), zal het bepalen van de winnaar nog een hele uitdaging zijn.  Klik hier voor het juryreglement van de PrinsjesBurgerPrijs 2019.

Minister Kajsa Ollongren (BZK) is aanwezig en reikt de prijs uit.

Presentatie: Simone Weimans (NOS Journaal).

 

Op uitnodiging
Om zo veel mogelijk studenten van de deelnemende scholen de gelegenheid te bieden mee te komen naar Den Haag en voor aanmoediging te zorgen, reserveren we alle beschikbare plaatsen in de theaterzaal voor de scholen. Helaas is het daarom niet mogelijk om u aan te melden.

Gelabeld als: