PrinsjesBurger

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
16 september 2021 @ 10:30 – 12:30
2021-09-16T10:30:00+02:00
2021-09-16T12:30:00+02:00
Waar:
Theater aan het Spui
Spui 187
2511 BN Den Haag
PrinsjesBurger @ Theater aan het Spui

PrinsjesBurger 2021

Ook dit jaar organiseren we in nauwe samenwerking met het Kennispunt MBO Burgerschap een – naar het zich laat aanzien – prachtige PrinsjesBurger.

De presentatie is in handen van Karim Amghar (TV- en radiopresentator, programmamaker en mbo-docent) en Jade van der Burgh (mbo-ambassadeur van ROC Mondriaan, student aan de School voor Zorg en Welzijn Delft).

Programma
In hun pitches geven de studenten hun eigen interpretatie van het festivalthema “Samen bouwen aan vertrouwen”. Dat kan met film, muziek, dialoog, dans, et cetera.
Deskundige panelleden gaan in reactie op de pitches – zowel over de inhoud als over de performance – in gesprek met de studenten.

Het panel bestaat uit:
Khadija Azahaf, adviseur Kennispunt MBO Burgerschap
Samia Boukhizzou, lid bestuur JOB MBO
Imani Heijmans en Georgia Heinze, jongerenacteurs verbonden aan theatergroep DEGASTEN

De volgende eindexamenstudenten Artiest van DAPA, Dutch Academy of Performing Arts, verzorgen een indrukwekkend optreden: Ines Corremans, Sylke Deters, Silke van Durme, Fleur Kerkhof, Karel Mahieu, Manouk Pheifer en Lotte van Schooten.

Ter afsluiting van het programma spreekt de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn met de studenten in de zaal over het thema Samen bouwen aan vertrouwen: hebben we vertrouwen in de overheid? In de democratie?

Tijdens de voorgaande edities van PrinsjesBurger is Jan Anthonie Bruijn een gesprekspartner gebleken met een grote belangstelling voor de ideeën en meningen van de studenten. Dat belooft ook nu een inspirerend slotgesprek te worden!

 

Deelnemers
De deelnemende scholen zijn (per medio juli):
Grafisch Lyceum Rotterdam, Koning Willem I College (Den Bosch), MBO Utrecht, ROC Mondriaan en ROC Friese Poort.
Het volledige programma volgt na de zomervakantie.
Het bijwonen van PrinsjesBurger is voorbehouden aan delegaties van de deelnemende scholen. Alle andere belangstellenden kunnen PrinsjesBurger volgen via de livestream.

PrinsjesBurger 2020 terugkijken kan nog steeds! Bekijk hier PrinsjesBurger 2020.

21 juli 2021