PrinsjesClinic

Wanneer:
13 september 2018 @ 16:00 – 17:30
2018-09-13T16:00:00+02:00
2018-09-13T17:30:00+02:00

Speechcoaches Edmée Tuyl en Imma Zandbergen beantwoorden de hamvraag: ‘Wanneer is een speech een goede speech?’ Clinic in het Engels! Aanmelden kan hier

Normaal gesproken worden speeches beoordeeld op stijl en voordracht. Tijdens deze clinic zul je ontdekken dat je bij het beoordelen van een speech niet alleen je ogen en oren de kost moet geven, maar ook moet luisteren naar je onderbuik: is dat wat de spreker zegt waar, goed, oprecht?

Het uitgangspunt van de clinic is het speechprincipe van Quintilianus: ‘An orator is a good man speaking well.’ Een principe dat ver af staat van onze tijd, waarin het lijkt alsof het gesproken woord steeds vaker wordt gebruikt om iets recht te praten wat krom is. We vragen ons tijdens de clinic af: welke morele verantwoordelijkheid heeft de spreker (en de speechschrijver)?

Je maakt kennis met het ‘Credo for ethical communication’ van de National Communication Association. En leert werken met een checklist voor het ethisch gebruik van de retorica. Na de clinic zul je met een nieuwe blik kijken naar alle speeches die je hoort en misschien zelf houdt in de toekomst.

M.m.v.: Speechless, Honours Academy Leiden University, Hogeschool InHolland.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Gelabeld als: