PrinsjesdagConcert

Wanneer:
20 september 2022 @ 20:00
2022-09-20T20:00:00+02:00
2022-09-20T20:15:00+02:00
Waar:
Amare
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Dit jaar is er weer het PrinsjesdagConcert. Het Residentie Orkest stelt een nieuwe artist in residence aan je voor: Yeon Eum Son. Het Zuid Koreaanse pianotalent speelt deze avond werk van Ravel. De beeldende Schilderijententoonstelling sluit de avond af en opent daarmee het nieuwe seizoen van het Residentie Orkest.

Een nieuw seizoen en een nieuwe artist in residence. Met trots presenteert het Residentie Orkest pianiste Yeol Eum Son die tijdens het traditionele Prinsjesdagconcert van het Residentie Orkest een klassieker van Ravel ten gehore brengt. Veelzijdig, gracieus, jong en tijdloos. Son belooft het seizoen op prachtige wijze te openen.

Ravels Pianoconcert in G laat duidelijk een Amerikaanse invloed horen vol jazz en dynamiek. Een gevarieerde en verrassende compositie die de pianist uitdaagt in virtuositeit, maar ook in het vinden van klank en touché. In Den Haag ontmoet Son chef-dirigent Anja Bihlmaier. Vervolgens blijven soliste en orkest voor het tweede stuk ook nog bij Ravel, ditmaal als orkestrator van Modest Moesorgski’s Schilderijententoonstelling. Een monumentaal en beeldend stuk, dat even eigen is als Son’s als nieuwe artist in residence.

Klik hier voor jouw tickets