PrinsjesHatwalk

Wanneer:
15 september 2018 @ 15:00 – 16:00
2018-09-15T15:00:00+02:00
2018-09-15T16:00:00+02:00
Waar:
Plein Den Haag
Kosten:
Gratis

PrinsjesHatwalk 2018

De PrinsjesHatwalk vindt dit jaar plaats op 15 september 2018, de zaterdag voorafgaand aan Prinsjesdag. Dit modieuze evenement is verhuisd. Het centraal gelegen Plein is onze nieuwe thuisbasis.

U bent welkom vanaf 14:30 uur. Om 15:00 uur openen presentatoren Shelly Sterk en Jochem van Gelder de grote hoedenshow.

Shelly Sterk
Jochem van Gelder

Een belangrijk onderdeel van de PrinsjesHatwalk is de hoedenontwerpwedstrijd die is uitgezet bij modevakscholen in Nederland. Diverse studenten hebben zich ingeschreven en een prachtige hoed ontworpen. Inmiddels zijn de zes genomineerden bekendgemaakt: Emma Verrijt, Simone Vervoort, Stacy van Esh, Samantha Staals, Kim Ottenheim en Bram Mooren. De hoeden van deze studenten zijn te bewonderen bij de PrinsjesHatwalk. Hier wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Ook laat Susan Dekker van House of Hats een schitterende show met herenhoeden op de Hatwalk zien. Bij haar Haagse hoedenwinkel kunt u de meest uiteenlopende modellen dames en herenhoeden vinden. Bekijk de website voor een preview. In de traditie van Prinsjesdag zullen vervolgens verschillende politici prinsjesdag creaties showen en hun verhaal bij de hoed met u delen.

Aangezien de provincie Gelderland strategisch partner is van het PrinsjesFestival, mag dit jaar ook zeker Cappello niet ontbreken. Truus Stuiver heeft op basis van schitterende combinaties een spectaculaire show voor u samengesteld. Meer informatie over Cappello treft u op de website aan. Tubino voorziet dit jaar de vrouwelijke modellen weer van prachtig jurken. Nieuwsgierig naar deze outfits? Check dan de website: www.tubino.nl.

Tot slot beklimmen ook de allerkleinsten dit jaar de Hatwalk en vertellen u meer over de kindertroonrede.  

Het belooft een mooie show te worden. Komt allen!

PrinsjesMarkt
Om de dag compleet te maken, kunt u voor en na de Hatwalk de PrinsjesMarkt bezoeken. Geheel volgens de traditie zijn op deze markt diverse hoedenontwerpers te vinden waar u zelf ook de mooiste creaties kunt passen en kopen.

Dit jaar is samen met de strategisch partner van het Prinsjesfestival, de provincie Gelderland, een geïntegreerd concept op Het Plein in Den Haag neergezet. Volgens de thema’s: food, fashion en film levert Gelderland Den Haag mooie streken die dag.

Wilt u ook marktdeelnemer worden? Stuur dan een mail naar prinsjeshatwalk@prinsjesfestival.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk alle betreffende informatie.

Programma
Datum:                         15 september 2018
Locatie:                         Het Plein, Den Haag
Start PrinsjesMarkt:      12:45 – 19:00 uur
Start PrinsjesHatwalk:  15:00 – 16:00 uur
Toegang:                       Vrij toegankelijk

Volg de PrinsjesHatwalk

Gelabeld als:

Festivalthema 2019:

Gezocht: volksvertegenwoordiger (v/m)

Gelijke kansen na 100 jaar algemeen kiesrecht?

Strategisch partner 2019:

Provincie Zuid-Holland