PrinsjesHatwalk en Prinsjesmarkt

Wanneer:
17 september 2016 @ 12:00 – 18:00
2016-09-17T12:00:00+02:00
2016-09-17T18:00:00+02:00
Waar:
Lange Voorhout
Den Haag
Kosten:
Gratis
PrinsjesHatwalk en Prinsjesmarkt @ Lange Voorhout | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Zaterdag 17 september is het Lange Voorhout in Den Haag het toneel voor de PrinsjesHatwalk. Bij de inmiddels vierde editie van dit stijlvolle evenement draait alles om hoeden!

Tussen 12.00 en 18.00 uur kan je op de PrinsjesMarkt terecht voor een groot aanbod aan handgemaakte hoeden. Maar ook voor andere exclusieve en originele modeartikelen, zoals sieraden, wandelstokken, tassen, shawls, etc. ben je op de markt aan het goede adres. Benieuwd welke kraamhouders er staan?

Als strategisch partner van het Prinsjesfestival in 2016 zorgt de provincie Zeeland voor regionale specialiteiten op culinair en cultureel gebied.

Maar op de markt kan je meer doen dan alleen shoppen en lekker eten. Ga voor een strakke coupe of kin langs bij de barbier, laat je schoenen weer blinken bij de schoenenpoetser of laat je in stijl fotograferen door onze fotograaf in-oude-stijl.

 

Hoedenshow en publieksprijs

Om 15.00 uur presenteert acteur Bas Muijs een wervelende en zeer gevarieerde hoedenshow waar de mooiste en opvallendste hoeden worden geshowd die tijdens Prinsjesdag 2015 gedragen zijn door de vrouwelijke politici. Maar niet alleen Prinsjesdaghoeden komen voorbij op de catwalk. De Zeeuwse hoedenontwerper Loes de Wolff laat als afgevaardigde van haar provincie een selectie zien van haar laatste collectie. Ook jong talent krijgt een kans: op de catwalk worden de beste ontwerpen geshowd van de hoedenontwerpwedstrijd voor studenten. De wedstrijd heeft deze keer als thema ‘Ode aan Schiaparelli’. De kwaliteit van de ingezonden hoeden is dit jaar zo hoog, dat de jury besloten heeft niet 6, maar 9 hoeden te nomineren! De 9 studenten die zijn geselecteerd om op zaterdag 17 september hun creatie te showen op de catwalk zijn: Floor Bas, Puk van Buul, Jeroen Diebels, Kim van Dijk, Michelle Gomez, Guusje Jeukens, Zoë Klaassen, Salsyra Vermeulen en Sarah Webb.
Aansluitend toont hoedenontwerper Irene van Vugt haar interpretatie van dit thema.

Ook de heren komen aan bod tijdens de PrinsjesHatwalk. De New Yorkse ontwerper Victor Osborne, momenteel werkzaam in Parijs, laat een originele en inspirerende serie herenhoeden op de catwalk voorbijkomen.

De hele show wordt muzikaal begeleid door de swingende muziek van ‘The Small Town Crooks’.

Publieksprijs

De hoedenshow wordt afgesloten met de uitreiking van de publieksprijs. Welke bezoeker aan de PrinsjesHatwalk draagt de stijlvolste outfit met hoed? Er zijn prachtige prijzen te winnen. Dus voordat je naar het Lange Voorhout komt: vergeet niet een hoed op te zetten! spiegel te kijken voordat je op zaterdag 17 september de deur uitgaat om de PrinsjesHatwalk te bezoeken, want er zijn mooie prijzen te winnen!

Hoedenexpositie

Van 10 september t/m 2 oktober bij Escher in het Paleis een hoedententoonstelling te zien. Er zijn Prinsjesdaghoeden te zien die in de afgelopen edities van de PrinsjesHatwalk op de catwalk voorbij kwamen. Hoogtepunt van de tentoonstelling zijn 2 Prinsjesdaghoeden van Koningin Maxima. Bezoekers met een hoed op krijgen zaterdag 17 september bij Escher in het Paleis 50 procent korting op de entreeprijs.

 

Volg ons ook via

twitter.com/prinsjeshatwalk
facebook.com/PrinsjesHatwalk
instagram.com/prinsjeshatwalk
pinterest.com/prinsjeshatwalk