PrinsjesKind

Wanneer:
18 september 2018 @ 09:30 – 14:00
2018-09-18T09:30:00+02:00
2018-09-18T14:00:00+02:00
Waar:
Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
Den Haag
PrinsjesKind @ Koninklijke Schouwburg

Op Prinsjesdag zijn kinderen in de Koninklijke Schouwburg voor één dag de baas en openen we onze deuren met een gratis programma vol theater. Bezoek de Kindertroonrede, geniet van een 4+ voorstelling in ons knusse zoldertheater en kom knutselen bij Prodemos in de foyer. Speel de Prinsjesdagquiz, ga op de foto in de ‘Gouden Koets’, trek je mooiste kleren aan én vergeet je hoed niet!

De foyer van de Koninklijke Schouwburg wordt, in samenwerking met ProDemos, omgetoverd tot het Kinderrijk waar kinderen vanaf 9.30 uur spelletjes kunnen spelen, zoals politicoloco, kroontje op kroontje af en Prinsjesdagbingo, kroontjes en hoeden knutselen en op de foto kunnen in bijvoorbeeld ‘de Ridderzaal’.

In het knusse zoldertheater het Paradijs zal gedurende de ochtend drie keer een 4+ voorstelling te zien zijn. De titel volgt nog.

En in de indrukwekkende grote zaal zal om 11.00 uur alweer voor de vierde maal de Kindertroonrede gepresenteerd worden, waarbij u gratis aanwezig kunt zijn.

Dit jaar denken de leerlingen van maar liefst 10 groepen 7/8 uit Den Haag en omliggende steden na over ‘wat zij zouden veranderen of wensen voor Nederland als zij het voor het zeggen zouden hebben’. Benieuwd naar de ideeën voor ons land door de ogen van kinderen: wees er dinsdag 18 september dan bij!

Tot slot zal de Koninklijke Schouwburg ook dit jaar de deuren van de grote zaal weer openen om om 13.15 uur de echte troonrede live te streamen op een groot scherm. Dus wees welkom en bekijk in koninklijke setting gratis de troonrede 2018!

 

Bezoekt u Prinsjesfestival met uw kinderen?

Kijk dan vooral ook bij onze arrangementen! Vooral PrinsjesArrangement IV  omvat meerdere evenementen die leuk zijn voor kinderen van verschillende leeftijden.

 

Volg PrinsjesKind

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland