PrinsjesKind

Wanneer:
19 september 2017 @ 09:30
2017-09-19T09:30:00+02:00
2017-09-19T09:45:00+02:00
Waar:
Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
2511 EK Den Haag
Nederland
PrinsjesKind @ Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg is op Prinsjesdag dé plek voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Op dinsdag 19 september opent de Schouwburg haar deuren met een programma vol theater, Prinsjesdagspelletjes, de Kindertroonrede en meer. Ga op de foto in ‘de Gouden Koets’, kom in je mooiste kleren en vergeet je hoed niet!

De foyer van de Koninklijke Schouwburg wordt, in samenwerking met ProDemos, omgetoverd tot het Kinderrijk waar kinderen vanaf 9.30 uur spelletjes kunnen spelen zoals politicoloco, kroontje op kroontje af en Prinsjesdagbingo, kroontjes en hoeden kunnen knutselen en op de foto kunnen in bijvoorbeeld ‘de Ridderzaal’. In het knusse zoldertheater zal gedurende de ochtend drie keer de voorstelling Zelluf (3+) te zien zijn, van Garage TDI. En in de indrukwekkende grote zaal zal om 11.00 uur alweer voor de derde maal de Kindertroonrede gepresenteerd worden, waarbij u gratis aanwezig kunt zijn. Dit jaar dachten de leerlingen van maar liefst zes basisscholen uit Den Haag en omliggende steden na over ‘wat zij zouden veranderen of wensen voor Nederland als zij het voor het zeggen zouden hebben’. Benieuwd naar de ideeën voor ons land door de ogen van kinderen, lees dan hier de hele Kindertroonrede!

Tot slot zal de Koninklijke Schouwburg ook dit jaar de deuren van de grote zaal weer openen om om 13.15 uur de echte troonrede live te streamen op een groot scherm. Dus wees welkom en bekijk in koninklijke setting gratis de troonrede 2017!

Prinsjesdagprogramma

De Koninklijke Schouwburg is op Prinsjesdag dé plek voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Op dinsdag 19 september openen we onze deuren met een programma vol activiteiten en theater. Daarbij zullen we ‘s middags de échte troonrede live streamen in onze grote zaal. Wees welkom, trek je mooiste kleren aan en vergeet je hoedje niet!

 • 09:30-13:30 uur Kinderrijk in de foyer
 • 10:15 uur Zelluf (3+) Paradijs
 • 11:00 uur Kindertroonrede 2017 (9+) Grote Zaal
 • 11:15 uur Zelluf (3+) Paradijs
 • 12:15 uur Zelluf (3+) Paradijs

Georganiseerd door Het Nationale Theater in de Koninklijke Schouwburg

Kinderrijk

 • Entree: Gratis toegang
 • Tijd: 09:30-13:30 uur

Ga op de foto in de ‘gouden koets’ of met ‘het koffertje’, speel spelletjes zoals politicoloco of de Prinsjesdagquiz, knutsel je eigen kroon of hoedje en deel je mening op onze meningenwand; ‘wat zou jij in Nederland veranderen als je Koning voor een dag was?’

Georganiseerd door ProDemos

Kindertroonrede

 • Entree: Gratis toegang
 • Tijd: 11:00-11:50 uur

Samen met ProDemos laat Het Nationale Theater kinderen nadenken over de toekomst van het land. Leerlingen van zes basisscholen presenteren hun ideeën en wensen voor Nederland in alweer de derde Kindertroonrede. De Kindertroonrede wordt afgewisseld met scènes door jongeren van Jeugdtheaterschool Rabarber.

Georganiseerd door Het Nationale Theater

Zelluf

 • Entree: €2,50
 • Tijd: 10:15 uur / 11:15 uur / 12:15 uur

Twee meisjes, Lotte en Iris. Ze zijn de grootste vriendinnen en delen alles, vooral hun verbeelding. Onuitputtelijk bouwen ze met allerlei voorwerpen hun eigen fantasiewereld. En ze zijn eigenwijs. Dit leidt soms tot onhandige, maar grappige situaties. Zelluf is een interactieve danstheatervoorstelling van Garage TDI, voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar.

Georganiseerd door Garage TDI

Kom de Troonrede bekijken in de Koninklijke Schouwburg!

 • Entree: Gratis toegang
 • Tijd: 13:15 uur

Prinsjesdag wordt nergens in Nederland zo beleefd en gevierd als in Den Haag. De meer dan 200 jaar oude Koninklijke Schouwburg in Den Haag vormt 1 van de bakens tijdens de route van de Gouden Koets. Jaarlijks vertrekt de Gouden Koets voor de traditionele route van het paleis naar de Ridderzaal en passeert hierbij de schouwburg, waar honderden toeschouwers staan te dringen om een glimp van de koets op te vangen. Daarom opent de schouwburg opnieuw haar deuren om de troonrede live te streamen vanuit de Grote Zaal. Zo kunt u in een koninklijke setting gratis kijken naar de troonrede!

Volg het PrinsjesKind

Kijk voor meer informatie over PrinsjesKind op de website van Het Nationale Theater.

Gelabeld als:

Festivalthema 2019:

Gezocht: volksvertegenwoordiger (v/m)

Gelijke kansen na 100 jaar algemeen kiesrecht?

Strategisch partner 2019:

Provincie Zuid-Holland