PrinsjesPubQuiz

Wanneer:
12 september 2018 @ 20:00 – 23:30
2018-09-12T20:00:00+02:00
2018-09-12T23:30:00+02:00
Waar:
Nieuwspoort
Lange Poten 10
Den Haag
PrinsjesPubQuiz @ Nieuwspoort

Wie is helemaal op de hoogte van de Haagse voor- en achtergronden? Wie heeft de laatste roddel opgevangen in de wandelgangen van het Binnenhof? Oftewel: Wie is helemaal thuis in Den Haag? De PrinsjesPubQuiz zal het uitwijzen! Voor nu alweer de derde keer is het op de woensdag voor Prinsjesdag tijd voor de krachtmeting! De hoofdprijs is de PrinsjesPubQuiz Wisselbokaal, maar vooral eeuwigdurende roem. Afgelopen edities gingen de Wetenschappelijke Bureaus en de Tweede Kamerleden er met de eer vandoor.

Teams bestaande uit bestuurders, Kamerleden, studenten, ambtenaren, lobbyisten, journalisten en vertegenwoordigers van de provincie Gelderland kruisen de degens. Zij krijgen vragen voorgelegd over politiek, actualiteit en de democratische rechtsstaat. Ook het thema van dit jaar – meekijken en meedoen in onze democratie — komt aan bod! In aanloop naar de Quiz worden de thema’s nader toegelicht.

De PrinsjesPubQuiz is opgezet zoals het hoort: de teams beantwoorden in meerdere rondes vragen over een bepaald thema. In een aantal tussenrondes zijn er bonusprijzen te winnen. De Quiz wordt georganiseerd door het PrinsjesFestival in samenwerking met het internationale pers- en debatcentrum Nieuwspoort en het Montesquieu Instituut. Deelname is op uitnodiging.

Meer informatie over de editie van 2017 is hier te vinden.

Contact: prinsjespubquiz@prinsjesfestival.nl

Volg de PrinsjesPubQuiz

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland