Programma Prinsjesfestival

 

sep
13
vr
PrinsjesRede
sep 13 @ 16:30 – 18:00
PrinsjesRede @ Kloosterkerk

Fotograaf: Sebastiaan de Groot ©

Van schrijver tot student, van voetballer tot dominee of denker, iedereen kan voor de PrinsjesRede een speech schrijven in het licht van het thema van dit jaar. Het doel van de PrinsjesRede is om de kunst van het schrijven van een toespraak te vieren. In de context van de democratie en het vrije woord.

Dit jaar is het thema ‘Voor vrouwen, door vrouwen, met mannen!’, geïnspireerd op 100 jaar vrouwenkiesrecht. We nodigen iedereen, van student of speechschrijver, vrijwilliger of voetbalster, man of vrouw, feminist of fadozanger tot dominee of lekenpreker uit een toespraak van 750 woorden te schrijven, over dit thema.

Het perspectief: jij bent de nieuwe ‘Aletta Jacobs’ (v/m) en het zit je al jaren dwars dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn op belangrijke plekken in de maatschappij. Geïnspireerd door jouw achtergrond als kapper, hoogleraar, meubelmaker, marktkoopvrouw, accountant, boerin, danser, aanstormend politicus of in ieder geval inwoner van Nederland, schrijf je een vlammend betoog waarin je oproept tot een echte v/m/of zelfs genderneutrale maatschappij. Jouw speech wordt landelijk opgepikt en jaren later wordt er nog over jouw verhaal gesproken. Het was de aanzet tot ander beleid en het begin van een nieuwe samenleving.

Pak je pen en leef je uit. Het doel van de Prinsjesrede is om de kunst van het schrijven van een toespraak te vieren. In de context van de democratie en het vrije woord.

Op vrijdag 13 september worden de drie beste inzendingen in de Kloosterkerk voorgedragen door acteurs van het Nationale Theater. Een jury onder leiding van hoogleraar en voormalig onderwijsminister Jet Bussemaker beoordeelt de inzendingen op vorm en inhoud.

De winnende speech verschijnt in Elsevier en wordt beloond met een geldprijs van €2.500

Aanmelden

Aanmelden kan via de groene knop bovenaan of via deze link.
Toespraak inzenden
Meedoen aan dit feest? Stuur dan je toespraak van maximaal 750 woorden vóór 15 augustus 2019 naar prinsjesrede@prinsjesfestival.nl De jury o.l.v. Jet Bussemaker beoordeelt de inzendingen op vorm en inhoud. Op vrijdag 13 september 2019 dragen bekende acteurs van het Nationale Theater de drie beste speeches voor in de Kloosterkerk in Den Haag. De winnende speech verschijnt in Elsevier en wordt beloond met een geldprijs van €2.500,-. www.prinsjesfestival.nl