Programma Prinsjesfestival

 

sep
11
di
PrinsjesPers
sep 11 @ 20:00 – 22:00
PrinsjesPers

Het thema van het eerste PrinsjesPers-debat is ‘Uw pers is de mijne niet!’. Het wordt een debat over de rol van de media in een multiculturele samenleving als de onze. Heeft de pers oog voor iedereen? Is de pers eigenlijk wel vrij van vooroordelen? En wat als journalisten uiteenlopende bevolkingsgroepen, die bij elkaar om de hoek wonen, niet bereiken?

In The Student Hotel (vlak naast station Den Haag HS) gaan onder anderen Jurjen van de Pol (adjunct-hoofdredacteur ANP), Jens van den Brink (media-advocaat), Zoë Papaikonomou (auteur van “Heb je een boze moslim voor mij?”) en Abderrazzak Afkyr (voormalig burgerjournalist in de Schilderswijk) met elkaar in debat onder leiding van Umar Mirza (oprichter van het multiculturele platform wijblijvenhier.nl). De gesproken column wordt verzorgd door: hoogleraar Irene Costera Meijer (VU).

sep
14
vr
PrinsjesRede
sep 14 @ 16:00 – 18:00
PrinsjesRede @ Kloosterkerk

Van schrijver tot student, van voetballer tot dominee of denker, iedereen kon voor de PrinsjesRede een speech schrijven met als onderwerp ‘Luister naar mij’. Op vrijdag 14 september worden de drie beste inzendingen in de Kloosterkerk voorgedragen door acteurs van het Nationale Theater. Vervolgens maken we de winnaar bekend. Hij of zij gaat naar huis met een geldprijs van 2.500 euro.

De ingezonden speeches mochten niet langer zijn dan 750 woorden en moesten het verhaal vertellen van een betrokken burger. Bezorgd, bevlogen, bedroefd, dat stond vrij. Het moest in ieder geval gaan over een burger die gehoord wil worden door Den Haag. Een jury onder leiding van hoogleraar en voormalig onderwijsminister Jet Bussemaker beoordeelde de inzendingen op vorm en inhoud.

Genomineerden

Op vrijdag 14 september 2018 dragen bekende acteurs van het Nationale Theater de drie beste speeches voor in de Kloosterkerk in Den Haag. De genomineerden voor PrinsjesRede 2018 zijn: Thomas Hart, Leonoor Russell, en Lodewijk van Wendel de Joode. De winnende speech verschijnt in Elsevier en wordt beloond met een geldprijs van €2.500,-.

Aanmelden

Dit evenement is al geweest, aanmelden is niet meer mogelijk.

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland