Programma Prinsjesfestival

 

sep
14
za
PrinsjesHatwalk 2019
sep 14 @ 15:00 – 16:00

 

De PrinsjesHatwalk vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 september, de zaterdag voorafgaand aan Prinsjesdag. Dit modieuze event vindt dit jaar weer plaats op het Plein in Den Haag.

Een belangrijk onderdeel van de PrinsjesHatwalk is de hoedenontwerpwedstrijd die uitgezet is bij verschillende modevakscholen in Nederland en België. Diverse studenten hebben zich hiervoor aangemeld en gaan een unieke hoed ontwerpen. Van de ingezonden ontwerpen worden zes hoeden genomineerd door een professionele vakjury. Deze hoeden worden door modellen geshowd op de catwalk van de PrinsjesHatwalk 2019. Tijdens het event zal de winnaar van deze wedstrijd bekend worden gemaakt. Ook zijn er verschillende hoedendesigners die hun creaties op de Hatwalk laten zien. Het belooft een spetterende show te worden!

 

Thema Studentenontwerpwedstrijd

Diversiteit als sieraad van de wereld
Ieder mens is uniek, hoe groot, klein, gekleurd of hoe oud je ook bent. Deze variatie biedt bijzondere kansen.  Men leert van andere perspectieven en kan zo komen tot positieve en nieuwe inzichten.

Uitwerking diversiteit in jouw hoed

Zet als ontwerper weer de bril op die je als kind droeg. De bril waarmee je zonder oordeel naar de ander kon kijken. Hoe ziet jouw wereld er dan uit?  Gebruik deze inspiratie bij het ontwerpen van je hoed, waarbij alle combinaties welkom zijn.

Ook deelnemen?

Aanmelding voor de hoedenontwerpwedstrijd is per 22 april gesloten.

Reeds ingeschreven studenten kunnen hieronder de wedstrijdvoorwaarden raadplegen.

 

Prinsjesfestival 2018

Festivalthema 2019:

Gezocht: volksvertegenwoordiger (v/m)

Gelijke kansen na 100 jaar algemeen kiesrecht?

Strategisch partner 2019:

Provincie Zuid-Holland