Koninklijk en Militair Ceremonieel

Geen Prinsjesdag en geen Prinsjesfestival zonder militaire inbreng!

“De traditionele strandoefening is op het strand van de Soldaat van Oranje”, aldus Thijs van Leeuwen, coördinator van de militaire inbreng en overigens ook lid van de programmaraad van Prinsjesfestival. “Dat gebeurt echt pal voor het Kurhaus. Sinds een aantal jaren doen we dat om het publiek meer te betrekken bij de voorbereidingen en bij Prinsjesdag”.

Thijs van Leeuwen is elk jaar nauw betrokken bij de militaire inbreng bij Prinsjesdag en Prinsjesfestival. “En het gaat prima. Sinds 2005 zijn we bezig om Prinsjesdag te verrijken met allerlei festiviteiten en militaire ceremoniële optredens. Ik denk dat we er opnieuw in slagen om te laten zien dat Den Haag de koninklijke stad is”.

Dat begint zaterdag 14 september met de oefenshow van de Koninklijke marechaussee te paard op het Lange Voorhout.  “Met medewerking van het Historisch Tamboerkorps van de marechaussee. Er staan tribunes voor 2000 mensen en ik denk dat die weer helemaal gevuld zijn. Na het ceremonieel volgt de PrinsjesHatwalk. Ik vind dat een mooie combinatie”.

Programma Koninklijk Militair Ceremonieel

Zaterdag 14 september 2019

Zondag 15 september 2019

Maandag 16 september 2019

Dinsdag 17 september 2019

  • 13:00 uur: De Koninklijke Stoet vertrekt vanaf Paleis Noordeinde, Saluutbatterij van de Rijdende Artillerie (Gele Rijders) lost minuutschoten