Geweldige cabaretiers op het Prinsjescabaret 2014

De avond voorafgaand aan Prinsjesdag staat ook dit jaar weer in het teken van het Prinsjescabaret. Na de geweldige optredens van vorig jaar is het dit jaar gelukt om weer geweldig talent een blik te laten werpen op het parlement en het Koninkrijk der Nederlanden. Jan Jaap van der Wal, Jasper van Kuijk en Patrick Nederkoorn nemen u mee langs de meest opmerkelijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Met zowel gemeentelijke als Europese campagnes in 2014, een kabinet dat wordt gesteund door een redelijke oppositie en ministers en staatssecretarissen die geregeld op het matje worden geroepen valt er genoeg te beschouwen. De presentatie is in handen van ras-Hagenees Sjaak Bral. De grote vraag is of Sjaak zijn gitaar thuis zal laten op 15 september…

Jan Jaap van der Wal
Jan Jaap was met zijn 17 jaar de jongste comedytraincomedien en heeft in de loop der jaren veel in het theater gestaan met o.a. zijn voorstellingen Gejongleerd, Out Now, Staat, BSUR, De Kelner en Live en is natuurlijk in heel Nederland bekend door zijn twee oudejaarsconferences in 2007 (Onderbewust) en 2009 (Lekker Hard Lachen met Oliebollen) en zijn rol als teamcaptain in het programma Dit Was Het Nieuws waar hij eerder vaste schrijver voor was. Is een alleskunner als cabaretier, schrijver, producent, presentator, radiomaker, columnist en nog wat van die dingen. Gelukkig geeft hij aan dat er in zijn carrière ook dingen niet gelukt zijn, zo had hij het plan om Google op te richten al eerder dan de rest maar heeft hij er niets mee gedaan.
 humor-jan-jaap-van-der-wal-dystopia-15
Jasper van Kuijk
Jasper won zowel de publieks- als de juryprijs tijdens het Cameretten 2010. Hij werkte zijn optreden uit tot het programma ’t Kan Nie Op en dit seizoen staat hij op de planken met Schoon Schip. Intelligent, geëngageerd, prettig, poëtisch het zijn allemaal lovende woorden over Jasper. Dit gecombineerd met zijn oog voor actuele politiek zorgt ervoor Jasper een geweldige toevoeging is aan het programma van Prinsjescabaret. Jasper heeft namelijk wel een mening over de maatschappij, innovatie (ook wel mislukking) en het geplande Haagse Spuiforum een paar honderd meter verderop.
 Jasper vanKuijk1
Patrick Neederkoorn
Patrick is cabaretier en theatermaker en speelt komend seizoen zijn voorstelling Vijf Sterren, een conference over behoudzucht en fixatie in de liefde, de politiek en de kunst. Ook zijn eerste voorstelling De Onsteking kon op lovende reacties rekenen. Patrick zal de avond voor Prinsjesdag laten zien dat hij de kunst beheerst om met een dosis stevige humor en de nodige podiumervaring de hedendaagse politiek onder de loep te nemen.
 PatrickNederkoorn1

Sjaak Bral
Ook buiten de Haagse stadsgrenzen is Marcel van der Heijden bekend. Geboren in de jaren’60 in Den Haag staat Marcel nu bekend als de Sjaak Bral. Cabaretier, columnist voor het Algemeen Dagblad, schrijver, stand-upcomedian, radiomaker en bekend van televisie (Ook Dat Nog) niets is Sjaak te gek. Sjaak houdt wel van een beetje reuring en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Kortom de ideale gastheer en presentator van het 2de Prinsjescabaret in het hartje van Den Haag aan het Lange Voorhout.

 Sjaakbral2

[divider]

[icon name=”map-marker” class=”fa-2x”] Locatie: Theater Dilligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag

layout_header_frontpage

[icon name=”calendar” class=”fa-2x”] Datum: Maandag 15 september 2014

[icon name=”clock-o” class=”fa-2x”] Tijdstip: 20:15

Tickets: u kunt via de site van Diligentia tickets bestellen

[divider]

Wij bedanken Alpina voor het leveren van boeketten en een podium bloemstuk.

alpina-logo-small