Wie maakte de beste politieke foto van 2019?

Vrijdag 13 september wordt in de Eerste Kamer voor de zesde keer de PrinsjesFotoprijs uitgereikt voor de beste politieke foto. Tegelijkertijd wordt in de Eerste Kamer een expositie van een selectie van de ingezonden foto’s voor het publiek geopend. In het atrium van het Haagse stadhuis is van 10 tot en met 29 september een expositie te zien met een politiek jaaroverzicht in beeld en de genomineerde foto’s voor de PrinsjesFotoprijs 2019.

Hoofdprijs 2.500 euro

Professionele fotografen konden voor de PrinsjesFotoprijs hun beste politieke foto’s van het parlementaire jaar 2018-2019 inzenden. Het gaat hierbij om foto’s ‘met landelijk nieuws getuigend van groot politiek debat’, gemaakt in het politieke seizoen voorafgaand aan Prinsjesdag. Hiervan zijn vijf foto’s voor de PrinsjesFotoPrijs  genomineerd. De maker van de winnende foto ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

Vakjury

De jury van de PrinsjesFotoPrijs bestaat uit: Eerste en Tweede Kamerleden, een parlementair journalist en een afgevaardigde van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. De juryvoorzitter is dit jaar fotograaf Vincent Mentzel, het wedstrijdsecretariaat is in handen van Gerhard van Roon.

Eerdere winnaars
De PrinsjesFotoprijs werd eerder gewonnen door:
David van Dam (2014, 2017 en 2018);
Dirk Hol (2015), en
Bart Maat (2016). 

Klik hier voor het wedstrijdreglement.

De PrinsjesFotoPrijs is onderdeel van Democratie in Woord en Beeld.

De genomineerden van 2018 kunt u hier vinden.