PrinsjesHatwalk 2018

Ook dit jaar spelen de hoeden weer een prominente rol tijdens het Prinsjesfestival. Niet alleen op Prinsjesdag, maar ook een paar dagen eerder. Op zaterdag 15 september vindt namelijk de 6e editie van de PrinsjesHatwalk plaats!

Op de nieuwe locatie (het Plein) pakken we dit jaar extra uit met nieuwe showonderdelen. Naast de traditionele hoedenontwerpwedstrijd voor studenten en pas afgestudeerden van verschillende modevakscholen en kunstacademies in Nederland, wordt er extra aandacht besteed aan het thema Hollands Licht. Ook is er een rol weggelegd voor de jeugd. Dit jaar laat niet alleen de vakkundige jury van zich horen maar mag ook het publiek haar mening geven.

Thema
Het thema is ‘Hollands Licht’. Een breed en abstract thema waarin deelnemers aan de wedstrijd hun creativiteit in kwijt kunnen. Maar waar komt Hollands Licht eigenlijk vandaan?

Het licht in Nederland is bijzonder. De lucht is vrijwel nooit strak blauw, maar vaak veelkleurig en adembenemende wolkenformaties spelen een hoofdrol. De schilderkunst maakte ons licht beroemd. Zo schilderde Van Ruisdael in de zeventiende eeuw meer lucht dan landschap. Claude Monet en Edouard Manet kwamen hier zelfs speciaal voor naar Nederland. ‘Licht en lucht, dat zijn de grote tovenaars’, aldus de kunstschilder Jan Weissenbruch. Ook voor de kunstenaars van de Haagse School was het licht de inspiratiebron voor hun werk. Schilders van het grijze licht werden ze genoemd. In Scheveningen wisten zij de schoonheid van het samenspel van lucht, licht en water te vatten. Pas twee eeuwen later werd dit ‘Hollands Licht’ genoemd.

De komende tijd wordt het programma verder vormgegeven, dus houd de website en social media in de gaten.

Hoedenontwerpwedstrijd
De deadline om je aan te melden voor de studentenontwerpwedstrijd 2018 is inmiddels verstreken.
Er worden geen aanmeldingen meer geaccepteerd. Alle deelnemers hebben een bevestigingsmail ontvangen en zijn gestart met het ontwerpen en maken van hun hoed.

Informatie voor de kandidaten
De hoed moet voor 15 juni 2018 worden ingeleverd bij ons kantoor in Den Haag. Gelieve deze per post te sturen naar:

Prinsjes Hatwalk  / Dr2 Events & Campaigns
T.a.v. Marleen Veldhuijzen
Parkstraat 20 
2514 JK DEN HAAG

Heel veel creativiteit en succes gewenst! Voor vragen kun je contact opnemen via prinsjeshatwalk@prinsjesfestival.nl

PrinsjesMarkt
De Prinsjeshatwalk is onderdeel van de PrinsjesMarkt. Hier vind je een aanbod van diverse modeaccessoires en is van alles te doen. Als strategisch partner van het Prinsjesfestival 2018 zorgt de provincie Gelderland voor regionale specialiteiten.

Programma
Datum:                         15 september 2018
Locatie:                         Het Plein, Den Haag
Start PrinsjesMarkt:      12:00 uur
Start PrinsjesHatwalk:  15:00 uur

Meer informatie
Vrij toegankelijk

Volg de PrinsjesHatwalk

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland