Workshop ‘De nieuwe kleren van de koningin’

Wanneer:
13 september 2023 @ 14:00 – 16:00
2023-09-13T14:00:00+02:00
2023-09-13T16:00:00+02:00
Waar:
Centrale Bibliotheek
Spui 68

 Workshop ‘De nieuwe kleren van de koningin’ voor 4-8 jaar

Op woensdag 13 september is er van 14.00-16.00 uur op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek Den Haag voor kinderen van 4-8 jaar een speciale workshop onder leiding van schrijfster/ontwerpster Angelique Schipper. Als zij voorleest doen de kinderen natuurlijk mee! En na het voorlezen gaan we met elkaar de tentoonstelling bekijken om ideeën op te doen om nog meer barbies mooi aan te kleden met afval! Aanwezigheid van ouders/begeleiders is gewenst. 
Neem je je eigen barbie mee? Dan kan je jouw barbie mooi aangekleed mee naar huis terugnemen! Heb je afvalverpakkingen van thuis waarvan we kleertjes kunnen maken? Super als je het meeneemt!

Tentoonstelling / workshop ‘De nieuwe kleren van de koningin’

Van zaterdag 2 september t/m zaterdag 30 september is de Tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ te zien in de Centrale Bibliotheek Den Haag. Maar liefst 100 barbies zijn aangekleed met afvalkleertjes: stof tot nadenken. Twee barbies zijn speciaal aangekleed met afval van de renovatie op het Binnenhof. Zie jij waar het van gemaakt is? Wat gebeurt er met het afval als we het weggooien? Toveren we het dan weer terug, zoals bij recycling? Of is het dan foetsie? Zijn er andere mogelijkheden? Bij de Tentoonstelling hoort een leuke speurtocht!
De Tentoonstelling vloeit voort uit het ‘duurzame sprookjesproject’ van Angelique Schipper: 18 nieuwe sprookjes met bekende sprookjesfiguren. Naast het sprookje ‘De nieuwe kleren van de koningin’ kun je ook luisteren naar het sprookje over de snoepgrage Haagse Baron Hop en een sprookje over Assepoester die een kasteeltje ontdekt op het Binnenhof!
Kijk voor openingstijden Centrale Bibliotheek Den Haag, Spui 68, op de website https:bibliotheekdenhaag.nl
Kijk voor informatie over Angelique Schipper op de website https://angelique-schipper.nl