Prinsjesfestival

Vier de democratie!

Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden, in de week voor en op Prinsjesdag. Tijdens Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn. Oftewel een land waarin iedereen meetelt en iedereen ertoe doet. Daarom omvat het festival zowel inhoudelijke als feestelijke activiteiten. Zo maken we van Prinsjesfestival een feest voor iedereen. Van politiek betrokkenen tot mensen die Den Haag vooral bezoeken voor de gezelligheid. Van studenten tot gezinnen. En natuurlijk tal van politieke kopstukken.

Prinsjesfestival-thema van 2018

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. Voor 2018 is het thema: ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons! Over toekijken of meedoen in onze democratie’. Dit jaar staat dus de betrokkenheid van gewone Nederlanders bij onze democratie centraal. We willen mensen aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid voor onze democratie en ze prikkelen die te nemen. Kortom: vraag niet wat de democratie voor jou kan doen. Vraag wat jij kunt doen voor de democratie.

Gastprovincie 2018: Gelderland

Prinsjesfestival biedt ieder jaar een podium aan een provincie. Op deze manier wil het festival een brug slaan van de hofstad naar de rest van het land en ervoor zorgen dat het feest van de democratie geen Haags feestje is, maar een feest voor iedereen. In 2018 is de provincie Gelderland op het festival te gast. Vanuit de PrinsjesAmbassade organiseert Gelderland allerlei activiteiten rondom de thema’s ‘Voeding, Gezondheid en Sport’. Lees meer.

Festival voor iedereen

Prinsjesfestival richt zich op diverse doelgroepen. Van jong tot oud. Het biedt informatieve en inspirerende evenementen voor politiek betrokkenen, maar ook gezellige activiteiten voor bezoekers van de Haagse binnenstad. Daarnaast zijn enkele evenementen in het bijzonder gericht op scholieren en studenten. Deze organiseren we in samenwerking met tal van scholen en opleidingen uit de regio.

Download hier de algemene brochure over Prinsjesfestival.

PrinsjesArrangementen

PrinsjesCulinair en PrinsjesArrangementen

Festivalthema 2018:

Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!

Over toekijken of meedoen in onze democratie

Strategisch partner 2018:

Provincie Gelderland