Programma Prinsjesfestival

Prinsjesfestival 2024 vindt plaats in het centrum van Den Haag van 11 t/m 17 september.

De organisatie van Prinsjesfestival is in volle gang en er worden regelmatig programma onderdelen toegevoegd.
Houd onze website in de gaten voor nieuwe updates en meer info!

sep
11
wo
Opening Prinsjesfestival @ Dudok, Den Haag
sep 11 @ 16:30 – 18:00

De opening begint om 16:30 aan de Hofvijver.
Tijdens de opening wordt ook de PrinsjesPrijs uitgereikt aan de invloedrijkste politicus van het afgelopen jaar. Hierna zullen de burgemeester Jan van Zanen, de voorzitter van Prinsjesfestival Eddy Habben Janssen, de winnaar van de PrinsjesPrijs en de jury van de PrinsjesPrijs een toespraak houden. En het Prinsjesgedicht wordt voorgedragen door staddichter Sjaak Kroes.

Avond van het Politieke Boek @ Dudok, Den Haag
sep 11 @ 19:00 – 21:00

Ontdek de Avond van het Politieke Boek tijdens het Prinsjesfestival! Deze bijzondere avond staat in het teken van de genomineerden van de Prinsjes Boeken Prijs. Kom luisteren naar boeiende interviews met de schrijvers die het afgelopen jaar met hun politieke boeken indruk hebben gemaakt. Laat je inspireren door hun inzichten en verhalen, en krijg een unieke kijk op de hedendaagse politiek. Ga in gesprek te gaan met de auteurs en andere politiek geïnteresseerden.

Voor dit evenement moet je je aanmelden, binnenkort vind je hier meer informatie over inschrijving.

sep
13
vr
PrinsjesDebat @ Madurodam
sep 13 @ 13:00 – 16:00

Scholieren van HAVO en VWO uit heel Nederland komen samen in Madurodam om te debatteren over het thema “De Staat en de Straat – Menselijke maat in de rechtstaat”. Tijdens dit debat krijgen leerlingen de kans om hun mening te geven, te luisteren naar anderen en te leren over belangrijke maatschappelijke kwesties. Dit is hun moment om invloed uit te oefenen en te laten zien hoe zij denken over de balans tussen regels en menselijkheid. Elk jaar wordt er een winnaar gekozen als beste debater, we zijn benieuwd wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat!

PrinsjesRede @ Raad voor de rechtspraak
sep 13 @ 16:00 – 19:00

Een vast onderdeel van het jaarlijkse Prinsjesfestival is de speechwedstrijd ‘PrinsjesRede’. Deelnemers schrijven een fictieve toespraak voor een fictieve politieke leider. Iedereen kan meedoen!

Het thema van het Prinsjesfestival van dit jaar is “Staat en Straat” welke keuzes vraagt dit nu?’ Op vrijdag 13 september dragen bekende acteurs van Het Nationale Theater de drie beste speeches voor en wordt de winnaar bekend gemaakt.

sep
14
za
PrinsjesOntbijt @ Schelpenpad langs de Hofvijver
sep 14 @ 08:45 – 11:00
PrinsjesOntbijt @ Schelpenpad langs de Hofvijver

Het PrinsjesOntbijt vindt dit jaar weer plaats op het sfeervolle schelpenpad langs de Hofvijver.
We nodigen onder anderen bewoners van alle Haagse stadsdelen, hun stadsdeeldirecteuren, Haagse raadsleden en wethouders en medewerkers van Haagse scholen uit voor een prinsheerlijk ontbijt in de buitenlucht.

Vanaf 8.45 uur ontvangen we de gasten met live muziek. Om 9.30 uur volgt de officiële opening van het PrinsjesOntbijt door burgemeester Jan van Zanen, traditiegetrouw aan boord van De Ooievaart.

Behalve van verrassende ontmoetingen en goede gesprekken aan tafel kunt u tijdens het ontbijt genieten van een sprankelende PrinsjesModeshow, een energiek dansoptreden van de Haagse Dansschool Wesseling en een muzikaal optreden van Lien Cormelissen.

We sluiten het ontbijt af met een swingend optreden van het Orkest Koninklijke Marechaussee.
De presentatie is in handen van Elodie Verweij, politiek verslaggever bij het AD.

Ook deelnemen aan dit PrinsjesOntbijt? Dat kan! Via de link kunt u zich gratis aanmelden.
Om het ontbijt ook in de toekomst mogelijk te maken, vragen wij om een vrijwillige bijdrage van 8,50 euro per persoon, over te maken op rekening NL 57 RABO 0368 9829 55 van Stichting Prinsjesfestival o.v.v. PrinsjesOntbijt.

Heeft  u een uitnodiging ontvangen om als gast naar het PrinsjesOntbijt te komen? Gebruik dan de aanmeldingsbutton in uw uitnodiging!

 

Prinsjesfestival Grote publieksdag @ Schelpenpad aan de Hofvijver
sep 14 @ 09:30 – 17:00

Beleef op zaterdag 14 september de PrinsjesMarkt aan de Hofvijver! De hele dag door zijn er activiteiten voor jong en oud. Geniet van diverse optredens, struin langs de kramen van de markt, en laat je verrassen door de modeshow. Muziek klinkt overal, en er zijn workshops waar je aan kunt deelnemen. Kom langs en ervaar de levendigheid en gezelligheid van de PrinsjesMarkt.

©Jelle Mes
©Jelle Mes

 

©Jelle Mes

©Jelle Mes

 

 

 

sep
17
di
Prinsjesfestival voor en door mbo @ Tribune op het Lange Voorhout.
sep 17 @ 11:30 – 14:30

Prinsjesdag voor en door mbo is een dynamisch programma over democratie en goed burgerschap.

Mbo-studenten gaan inhoudelijk aan de slag met de democratie en leren hun standpunt te formuleren en te verkondigen. Zij leren over de achtergronden van onze democratie en rechtsstaat, Prinsjesdag en hun mening hierover te vormen en over te brengen. 

Hiernaast ziet u een overzicht van alle locaties, waar de evenementen plaats vinden.

Klik op de afbeelding van de plattegrond voor een vergrote versie.