Programma Prinsjesfestival

 

Gezien de impact van COVID-19 bevat Prinsjesfestival dit jaar minder evenementen dan gebruikelijk. 

sep
9
wo
PrinsjesAtelier
sep 9 @ 13:30 – 15:00

Door de aanwezigheid van hof, adel, politiek en ambassades was La Haye mondain en internationaal georiënteerd: men sprak er zelfs een eigen taal, het zogenaamde ‘Hagois’, een opmerkelijke mix tussen Nederlands en Frans. Het wereldse karakter van de stad blijkt uit de bewaard gebleven japonnen van hofdames, dames-du-palais en anderen die in hofkringen verkeerden. Zij pronkten daarmee bij ontvangsten, diners, bals, inhuldigingen en huwelijksplechtigheden, en zelfs in geval van rouw. In het uitgaansleven kon men zich weliswaar frivoler kleden dan ‘aan het hof’, maar ook dan met Haagse allure.

Maak zelf met plezier een koninklijke japon. Ervaring is niet nodig; het lukt altijd, want je werkt volgens een stappenplan o.l.v. een kunstenaar van het Haags Kinderatelier. Er is een ruime keuze aan sets mooie materialen, compleet met kledingonderdelen, pruik, sieraad en accessoires. Kies zelf de mooiste kleurstelling.

 • Deelname bedraagt € 15,- per deelnemer. Dit bedrag betaal je ter plekke via tikkie of gepast contant.
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Aanmelden kan tot 3 werkdagen voor aanvang
 • Let op: bij minimaal 8 deelnemers gaat de workshop door. Je krijgt daarvan tijdig bevestiging.

Wil je ook graag een koninklijke japon maken? Klik hier om je aan te melden via het formulier. 

Meer informatie kun je vinden op: http://www.haagskinderatelier.nl/agenda/

 

 

          

 

 

PrinsjesCollege
sep 9 @ 15:00 – 16:30
PrinsjesCollege @ Hofstad Lyceum

Minister van Financiën Wopke Hoekstra geeft in het kader van het PrinsjesCollege een lezing. Het onderwerp: Prinsjesdag en de rijksbegroting. 

sep
10
do
PrinsjesBurger
sep 10 @ 10:30 – 12:30
PrinsjesBurger @ Theater aan het Spui

Na het inspirerende succes van PrinsjesBurger vorig jaar was de vraag niet óf er een PrinsjesBurger 2020 zou komen. Maar meer: hoe zorgen we voor een nog mooiere editie dit jaar? Brainstormen met het Kennispunt MBO Burgerschap leverde spannende ideeën op. En dan in maart wordt alles anders.

Een theaterzaal vol MBO-studenten, naar Den Haag afgereisd in bussen, uit elke provincie één: dat gaat niet lukken in september. Maar geen PrinsjesBurger dit jaar was eigenlijk geen optie.  Gelukkig hebben we een prachtige manier gevonden om het programma met pitches van de MBO-scholen door te laten gaan en te delen met alle klasgenoten, scholen, docenten. Sterker nog: iedereen kan op donderdag 10 september meekijken met de livestream vanuit het Theater aan het Spui.

De MBO-scholen die gaan pitchen over het festivalthema “VRIJ BLIJVEN – vrijheid is een werkwoord!” zijn:
Fryslân – ROC Friese Poort
Drenthe – Alfa College Locatie Hoogeveen
Overijssel – ROC van Twente
Utrecht – MBO Utrecht
Noord-Holland – ROC van Amsterdam Westpoort
Zuid-Holland – Zadkine
Noord-Brabant – ROC Tilburg
Limburg – Vista College
Het mag duidelijk zijn dat dit thema in deze tijd een extra dimensie heeft gekregen. De theaterzaal blijft leeg; het publiek kijkt op afstand mee. Het programma wordt gepresenteerd door Desirée Hernandez, in 2018 uitgeroepen tot Landelijk Ambassadeur MBO. Desirée: “Vrij zijn voor mij is in Nederland wonen.” Speciale gast op PrinsjesBurger is minister Kajsa Ollongren (BZK). Zij gaat ter afsluiting van het programma met de studenten in gesprek.

Ook het middagprogramma op en rond het Binnenhof dat door ProDemos voor de scholieren zou worden verzorgd, kan natuurlijk niet doorgaan. ProDemos biedt de 8 deelnemende scholen gastlessen op eigen school. Voor een blik in de keuken van de parlementaire democratie.

Deelname voorbehouden aan delegaties van deelnemende mbo-scholen, voor iedereen is PrinsjesBurger te volgen via livestream (link volgt)
PrinsjesForum
sep 10 @ 13:30 – 15:00
PrinsjesForum @ Grote zaal van de Hoge Raad der Nederlanden
Voor het vijfde jaar op rij organiseert Prinsjesfestival in samenwerking met de Hoge Raad der Nederlanden, de Raad van State en ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – PrinsjesForum . Gedurende PrinsjesForum worden er verscheidene stellingen behandeld.

De stellingen vallen binnen het thema: VRIJ BLIJVEN, “vrijheid is een werkwoord”.

Opening Prinsjesfestival 2020
sep 10 @ 15:30 – 17:00
Opening Prinsjesfestival 2020 @ Nieuwspoort
Op donderdag 10 september wordt in Nieuwspoort Prinsjesfestival 2020 ceremonieel geopend met de voordracht van het het PrinsjesGedicht.
De dichter, uit Noord-Holland, maken we binnenkort via onze social media kanalen bekend.
Tijdens de opening wordt ook de PrinsjesPrijs uitgereikt. De Prinsjesprijs wordt sinds 2013 ieder jaar tijdens Prinsjesfestival uitgereikt aan een politicus die in optreden of handelen van bijzondere betekenis is of is geweest voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland. Hier vindt u meer informatie over de winnaar van 2019.

 

PrinsjesPrijs
sep 10 @ 16:00 – 17:30
PrinsjesPrijs @ Nieuwspoort

De Prinsjesprijs wordt sinds 2013 ieder jaar tijdens Prinsjesfestival uitgereikt aan een politicus die in optreden of handelen van bijzondere betekenis is of is geweest voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland.

De deskundige jury bestaat uit: Jetta Klijnsma (voorzitter), Carla Hoetink en Kees Boonman.

Hier vindt u meer informatie over de winnaar van 2019.

Eerder ging de prijs naar de voormalig voorzitter en de voormalig griffier van de Tweede Kamer, respectievelijk Gerdi Verbeet en Jacqueline Biesheuvel (2013); de financieel woordvoerders van de ‘constructieve oppositie’: Wouter Koolmees, Carola Schouten en Elbert Dijkgraaf (2014); senator Roel Kuiper (2015), Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (2016), Helma Neppérus (2017) en Jozias van Aartsen (2018).

sep
11
vr
PrinsjesFotoprijs
sep 11 @ 09:30 – 10:30
PrinsjesFotoprijs @ Plenaire zaal eerste kamer

Vrijdag 11 september wordt in de Eerste Kamer voor de zevende keer de PrinsjesFotoprijs uitgereikt voor de beste politieke foto. Tegelijkertijd wordt in de Eerste Kamer een expositie van een selectie van de ingezonden foto’s voor het publiek getoond.

Voorwaarden: Wedstrijdreglement2020

PrinsjesBoekenprijs
sep 11 @ 10:10 – 12:00
PrinsjesBoekenprijs @ Plenaire zaal eerste kamer

De PrinsjesBoekenPrijs wordt ieder jaar uitgereikt voor het beste politieke boek. In aanmerking komen non-fictieboeken die verschenen tussen juli 2019 en juli 2020 waarin in tekst en/of beeld informatie wordt geboden over onderwerpen uit de landelijke Nederlandse politiek (zoals politieke actoren, thema’s, processen en dergelijke). De prijs bestaat uit een oorkonde waaraan een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden.

PrinsjesGesprek
sep 11 @ 14:00 – 16:00
PrinsjesGesprek @ Humanity House (voorlopig)

Tijdens PrinsjesGesprek verdiept een klein gezelschap wetenschappers, politici en opiniemakers het festivalthema ‘VRIJ BLIJVEN, vrijheid is een werkwoord’. Mark Bovens, hoogleraar Bestuurskunde in Utrecht en lid van de WRR, leidt het gesprek.

De tafelgasten van PrinsjesGesprek 2020 zijn:

  • José van Dijck, universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht;
  • Marjolein Lanzing, associate professor aan de Universiteit van Amsterdam en bestuurslid Bits of Freedom;
  • Haroon Sheikh, senior wetenschapper bij de WRR, universitair docent aan de VU en publicist;
  • Wim Voermans, hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden;
  • Richard van Zwol, lid van de Raad van State.

De actualiteit wordt niet geschuwd. Ter voorkoming van een crisis in de gezondheidszorg en vanuit de solidariteit met kwetsbare mensen in onze samenleving, zijn wij zonder morren akkoord gegaan met het inleveren van onze vrijheid. Het land wordt geregeerd met noodwetten. Hoe en in welke vorm krijgen wij onze vrijheid weer terug? Daar moet hard aan worden gewerkt.

En ook de macht van de grote internetbedrijven vereist onze aandacht. Leveren we de regie over ons leven en onze privacy uit aan Google en Microsoft? Wat is er overgebleven van de idealen van de internetpioniers, die geloofden dat het internet ons juist een historisch unieke vrijheid zou verschaffen? Hoe krijgen we in de moderne informatiesamenleving onze vrijheid terug? Ook daar moet hard aan worden gewerkt.

Het resultaat van PrinsjesGesprek is een artikel met de hoofdlijnen van het gesprek en aanbevelingen hoe we het beste aan onze vrijheid kunnen werken.

 

PrinsjesRede
sep 11 @ 15:30 – 18:00
PrinsjesRede @ Kloosterkerk

Van schrijver tot student, van voetballer tot dominee of denker, iedereen kan voor de PrinsjesRede een speech schrijven. Op vrijdag 11 september worden de drie beste inzendingen voorgedragen door acteurs van het Nationale Theater en de winnaar bekend gemaakt. De winnende speech verschijnt in Elsevier Weekblad en wordt beloond met een geldprijs van €2.500,-

Speechwedstrijd Prinsjesrede 2020: ‘Denker des Vaderlands, wat te doen na de crisis?’

We gaan hoe dan ook uit de coronacrisis komen. Voor iedereen geldt dat er straks een pre- en postcoronatijdperk zal zijn. We weten heel goed hoe ons leven er voor de intelligente lockdown uitzag en hoe het er nu uitziet. Maar denken we te weten hoe de wereld eruit zal zien als deze storm is geluwd? Of blijft ze op een andere manier voortrazen? Wat gaat er veranderen? Waar moeten we rekening mee gaan houden? Hoe gaan we om met de vrijheden die we stap voor stap terugkrijgen? En wat vergt dat van ons allemaal?

Jij bent de nieuwe Denker des Vaderlands. Je hebt het stokje overgenomen van Daan Roovers en maakt je eerste opwachting op nationale tv. En niet zomaar bij iets! Er komt nog één keertje een DWDD-uitzending om terug te kijken op de coronacrisis en Matthijs van Nieuwkerk zelf heeft je gevraagd om een speech te houden. Hij wil graag dat je antwoord geeft op maar 1 vraag: hoe nu verder?

Dit is jouw kans om je filosofische inzichten op een inspirerende, motiverende en indringende wijze aan een miljoenenpubliek te vertellen. Laat je van je beste Kant zien en geef vorm en houvast aan de nieuwe tijd. We nodigen iedereen – student of speechschrijver, vrijwilliger of voetballer, dominee of denker – uit een toespraak te schrijven van 750 woorden over dit thema. Het doel van de Prinsjesrede is om de kunst van het schrijven van een toespraak te vieren. In de context van de democratie en het vrije woord. De Prinsjesrede is onderdeel van het jaarlijkse Prinsjesfestival in Den Haag.

Doe je mee? Stuur je toespraak van maximaal 750 woorden vóór 14 augustus 2020 naar prinsjesrede@prinsjesfestival.nl

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu aan via het registratieformulier.
Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM en hebben daarom 100 plaatsen beschikbaar.

Uiteraard is er een jury aanwezig om uw speech te beoordelen en deze bestaat dit jaar uit:

– Jet Bussemaker (voorzitter)
– Leonoor Russell (secretaris)
– Bram Schilham
– Shirley Kragt-Gast (winnares 2019)
– Kees Kraaijeveld
– Jaap de Jong

De jury o.l.v. Jet Bussemaker zal de toespraken beoordelen op de volgende criteria:
– Past de speech binnen het thema?
– Is de boodschap overtuigend?
– Is het een spreektekst?
– Is de tekst duidelijk opgebouwd?
– Worden er retorische stijlmiddelen gebruikt?

Op 11 september 2020 dragen bekende acteurs van het Nationale Theater de drie beste speeches voor op een nog nader te bepalen locatie. De winnende speech verschijnt in Elsevier Weekblad en wordt beloond met een geldprijs van €2.500,-

sep
12
za
PrinsjesHatwalk
sep 12 @ 10:00 – 12:00
PrinsjesHatwalk @ Lange Voorhout

Hoedenontwerpwedstrijd
Een belangrijk onderdeel van de PrinsjesHatwalk is de hoedenontwerpwedstrijd. Anders dan eerdere edities kan dit jaar iedereen meedoen; professionals, hobbyisten, beginnende en gevorderde hoedenmakers. De inschrijving is gesloten, er wordt nu hard gewerkt aan de mooiste ontwerpen.

Ook de hoed moet passen in het thema van Prinsjesfestival 2020: ‘Vrij Blijven, Vrijheid is een werkwoord’.

PRINSJESMARKT
Om de dag compleet te maken, kunt u voor en na de PrinsjesHatwalk de PrinsjesMarkt bezoeken. Geheel volgens de traditie zijn op deze markt diverse hoedenontwerpers te vinden waar u zelf ook de mooiste creaties kunt passen en kopen. Modellen tonen de meest interessante artikelen van de marktdeelnemers die op die dag aanwezig zijn. Wilt u ook deelnemen aan de Prinsjesmarkt? Stuur dan een mail naar prinsjeshatwalk@prinsjesfestival.nl.

PrinsjesMarkt
sep 12 @ 10:00 – 16:00

PrinsjesMarkt 2020

Na vele succesvolle edities, is hij er ook dit jaar weer: De PrinsjesMarkt 2020!
Zaterdag 12 september vinden onder de vlag van het PrinsjesFestival voor de achtste keer de PrinsjesMarkt en PrinsjesHatwalk plaats. De gehele dag is er volop entertainment op het hoofdpodium op het Lange Voorhout. De toegang tot het PrinsjesOntbijt en de PrinsjesHatwalk is op exclusieve uitnodiging, maar de toegang voor de PrinsjesMarkt is vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen op de PrinsjesMarkt genieten van hoeden, fashion, sieraden, accessoires en kinderactiviteiten.

Programma 12 september

10.00 – 16.00 uur – De PrinsjesMarkt 

10.30 – 12.00 uur – PrinsjesOntbijt & PrinsjesHatwalk

13.00 – 16.00 uur – Entertainment op hoofdpodium

Aanmelden

Graag nodigen wij kraamhouders uit om deel te nemen aan de PrinsjesMarkt 2020.
De prijs voor een kraam inclusief twee klapstoelen bedraagt € 100,- excl. BTW.

Download hier het inschrijfformulier en de algemene voorwaarden.
Stuur het ingevulde formulier naar prinsjeshatwalk@prinsjesfestival.nl om uw kraam aan te melden.
Wees er snel bij, want vol = vol. 

De organisatie kijkt uit naar een succesvol en gezellig evenement!

 

 

 

 

 

 

PrinsjesOntbijt
sep 12 @ 10:00 – 12:00
PrinsjesOntbijt @ Lange Voorhout

Deelname aan PrinsjesOntbijt 2020 is alleen mogelijk op uitnodiging.

PrinsjesOntbijt 2020: een bijzondere editie!

PrinsjesOntbijt 2020 wordt om meerdere redenen een bijzondere editie.

Met inachtneming van alle richtlijnen en maatregelen ontvangen we op zaterdagochtend 12 september aanstaande buiten op het Lange Voorhout zo’n 600 gasten aan de ontbijttafel. We zijn ervan overtuigd dat we de 1,5 meter afstand in gesprek met elkaar kunnen overbruggen en verbinding kunnen maken.

Het thema van Prinsjesfestival – en daarmee ook van PrinsjesOntbijt – is ‘VRIJ BLIJVEN, vrijheid is een werkwoord!’. Vrijheid is kostbaar, en kwetsbaar. Dat realiseren we ons in deze tijd des te meer. 

Vrijheid samen kunnen en mogen vieren is dan ook een groot goed. Wat is er mooier om dat samen te doen, in de buitenlucht, met bewoners van de verschillende Haagse stadsdelen, Haagse raadsleden en wethouders , Leden van de Eerste en Tweede Kamer, én met groot aantal zorgmedewerkers als speciale gasten?

PrinsjesOntbijt is daarnaast nog om een andere reden heel bijzonder dit jaar. 

We verwelkomen nog een speciale gast aan het ontbijt:  PrinsjesHatwalk. Dat levert een prachtig schouwspel op! We maken de winnaar van de hoedenontwerpwedstrijd bekend, waarbij de genomineerde hoedenontwerpen op bijzondere wijze gepresenteerd worden. 

De presentatie van PrinsjesOntbijt 2020 is in handen van Nicolette Krul (bekend van onder meer het Prinsjesjournaal op TV West vorig jaar).

 

PROGRAMMA

Presentatie: Nicolette Krul

10.00 uur Inloop en ontvangst ontbijtgasten, met muziek van studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

10.30 uur Officiële opening

Burgemeester Jan van Zanen opent het ontbijt.

Show van creaties van de hoedenontwerpwedstrijd van PrinsjesHatwalk

10.45 uur Muziek; verzoeknummers? Roept u maar!

11.15 uur Couturier Paul Schulten verzorgt een show met haute couture kledingstukken. Deze ‘ready to wear collectie’ wordt gecombineerd met prachtige hoeden uit Noord-Holland.

11.30 uur Muziek; ook bij u aan tafel!

11.45 uur Finale, met de bekendmaking van de winnaars van de hoedenontwerpwedstrijd en een feestelijke slotact.

12.00 uur Einde programma.

Open Dag Hoge Raad
sep 12 @ 11:00 – 16:00
Open Dag Hoge Raad

De Hoge Raad opent tijdens het Prinsjesfestival op zaterdag 12 september zijn deuren voor publiek. In verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm: grotendeels online en voor iedereen via een livestream te volgen. Een beperkt aantal belangstellenden kan bij een deel van het programma (ontmoeting met een raadsheer of advocaat-generaal) in het gebouw aanwezig zijn. Zij dienen zich hiervoor vooraf aan te melden (voorlichting@hogeraad.nl). De ontmoetingen, om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur, zijn live te volgen via een livestream op de website van de Hoge Raad die dan geheel vernieuwd is.

Op 12 september vindt u hier de link naar de livestream.

sep
13
zo
PrinsjesAtelier
sep 13 @ 11:00 – 12:30

Door de aanwezigheid van hof, adel, politiek en ambassades was La Haye mondain en internationaal georiënteerd: men sprak er zelfs een eigen taal, het zogenaamde ‘Hagois’, een opmerkelijke mix tussen Nederlands en Frans. Het wereldse karakter van de stad blijkt uit de bewaard gebleven japonnen van hofdames, dames-du-palais en anderen die in hofkringen verkeerden. Zij pronkten daarmee bij ontvangsten, diners, bals, inhuldigingen en huwelijksplechtigheden, en zelfs in geval van rouw. In het uitgaansleven kon men zich weliswaar frivoler kleden dan ‘aan het hof’, maar ook dan met Haagse allure.

Maak zelf met plezier een koninklijke japon. Ervaring is niet nodig; het lukt altijd, want je werkt volgens een stappenplan o.l.v. een kunstenaar van het Haags Kinderatelier. Er is een ruime keuze aan sets mooie materialen, compleet met kledingonderdelen, pruik, sieraad en accessoires. Kies zelf de mooiste kleurstelling.

 • Deelname bedraagt € 15,- per deelnemer. Dit bedrag betaal je ter plekke via tikkie of gepast contant.
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Aanmelden kan tot 3 werkdagen voor aanvang
 • Let op: bij minimaal 8 deelnemers gaat de workshop door. Je krijgt daarvan tijdig bevestiging.

Wil je ook graag een koninklijke japon maken? Klik hier om je aan te melden via het formulier. 

Meer informatie kun je vinden op: http://www.haagskinderatelier.nl/agenda/

 

 

          

 

sep
14
ma
PrinsjesBelang
sep 14 @ 12:00 – 14:00
PrinsjesBelang @ Studio Radio 1

PrinsjesBelang is er voor iedereen die een kijkje in de keuken wil nemen van de public affairs en het lobbyvak. In 2017 vond de eerste editie van PrinsjesBelang plaats, als onderdeel van het Prinsjesfestival. Na veel enthousiaste reacties zal er een vierde editie van PrinsjesBelang plaatsvinden op maandag 14 september van 12.00-14.00 uur vanuit de studio van Radio 1.

 

 

PrinsjesDebat
sep 14 @ 14:00 – 16:00
PrinsjesDebat @ Nieuwspoort
Leerlingen van VWO klassen gaan debatteren over actuele maatschappelijke onderwerpen die ook tijdens Prinsjesdag besproken worden!

Meld jouw VWO klas aan voor het jaarlijkse PrinsjesDebat op maandag 14 september van 14:00-16:00 uur in Nieuwspoort Den Haag.

Het thema van dit jaar is: VRIJ BLIJVEN, ‘Vrijheid is een werkwoord’. Wij vinden het belangrijk om jou een stem te geven – de stem van de toekomst die het verdient om gehoord te worden. Hoe zie jij vrijheid en hoe belangrijk is vrijheid volgens jou?

Het Prinsjesdebat wordt georganiseerd door: Nederlands Debat Instituut

sep
15
di
PrinsjesVoorbeschouwing
sep 15 @ 12:00 – 12:45
PrinsjesVoorbeschouwing

Waarom leest de Koning de Troonrede voor? Wat zijn eigenlijk de consequenties van al die nieuwe plannen? Wat is er al uitgelekt? Wat zullen de highlights zijn?

Deze vragen worden beantwoord tijdens de PrinsjesVoorbeschouwing vanuit Campus Den Haag van Universiteit Leiden.
PrinsjesNabeschouwing
sep 15 @ 14:30 – 15:15
PrinsjesNabeschouwing

Wat viel op? Waar lag de klemtoon van de Troonrede? Wie droog de mooiste hoed op Prinsjesdag?

Deskundigen analyseren de Troonrede vanuit Universiteit Leiden, Campus Den Haag.

PrinsjesBorrel
sep 15 @ 16:00 – 18:00
PrinsjesBorrel @ Buena Vista Beach Club, Scheveningen

PrinsjesBorrel wordt dit jaar georganiseerd voor de bijna 100 medewerkers en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om van Prinsjesfestival een succes te maken.

Gezien de coronacrisis en bijbehorende maatregelen is deze uitdaging in 2020 groot.
Tijdens deze borrel is er voor alle organisatoren gelegenheid om hierover na te praten en alvast de eerste plannen te smeden voor Prinsjesfestival 2021.
Prinsjesdagconcert
sep 15 @ 20:15
Prinsjesdagconcert @ Zuiderstrandtheater, Den Haag

Voor deze bijzondere viering van Prinsjesdag, die in het teken staat van 75 jaar vrijheid, schrijft een compositiestudent van het Koninklijk Conservatorium een nieuw stuk, gebaseerd op dit vrijheidsthema.

De bekende Mozartvertolker Ronald Brautigam, al jaren goed bevriend met het Residentie Orkest, keert terug naar Den Haag. Deze keer met Mozarts charmante Zeventiende pianoconcert. Ook horen we drie delen uit ‘The Planets’ van Holst, een indrukwekkende orkestsuite waarvan ieder deel is vernoemd naar een planeet uit het zonnestelsel.

 

Programma:

n.t.b. – One minute Symphony
Berlioz – Le Carneval romain: ouverture, op. 9
Mozart – Pianoconcert nr. 17 in G, KV 453
Holst – The planets

Hiernaast ziet u een overzicht van alle locaties, waar de evenementen plaats vinden.

Klik op de afbeelding van de plattegrond voor een vergrote versie.