Programma Prinsjesfestival

Het programma van Prinsjesfestival 2021 zal in juli definitief zijn en volledig zichtbaar op deze pagina. Om een indruk te krijgen van het totale festival zie het programma van 2020.

Gezien de impact van COVID-19 bevatte Prinsjesfestival in 2020 minder evenementen dan gebruikelijk. 

 

sep
15
wo
Opening Prinsjesfestival 2021 @ Nieuwspoort
sep 15 hele dag
PrinsjesPubQuiz @ Nieuwspoort
sep 15 hele dag
PrinsjesPubQuiz @ Nieuwspoort

PrinsjesPubquiz

Let op: dit evenement vindt enkel doorgang als de coronamaatregelen het toelaten.

Teams met onder meer politici, bestuurders, ambtenaren, journalisten, studenten en Hagenezen kruisen op woensdag 15 september 2021 de degens. Tijdens deze lustrumeditie van de PrinsjesPubQuiz dingen zij mee naar de wanstaltig mooie wisselbokaal en de eeuwige roem van overwinning. Locatie van dit spektakel: perscentrum Nieuwspoort. Quizmasters zijn Michiel Breedveld (NOS) en Joost Vullings (EenVandaag)

sep
16
do
PrinsjesBurger @ Haags Poppodium PAARD
sep 16 @ 10:00 – 12:30
PrinsjesBurger @ Haags Poppodium PAARD

PrinsjesBurger 2021

Ook dit jaar organiseren we in nauwe samenwerking met het Kennispunt MBO Burgerschap een – naar wij hopen – prachtige PrinsjesBurger.
Maximaal 10 mbo-scholen worden in de gelegenheid gesteld mee te doen.
De presentatie is in handen van Karim Amghar (TV- en radiopresentator, programmamaker en mbo-docent) en Jade van der Burgh (mbo-ambassadeur van ROC Mondriaan, student aan de School voor Zorg en Welzijn Delft).

PrinsjesDebat
sep 16 @ 13:30 – 15:00
PrinsjesDebat

Wint jouw school dit jaar het PrinsjesDebat?

Wil jij je leerlingen mee laten debatteren over actuele maatschappelijke onderwerpen die ook tijdens Prinsjesdag, de belangrijkste politieke dag van het jaar, worden besproken? Meld je dan voor 13 mei aan met je school voor het PrinsjesDebat. Dit vindt in het kader van het jaarlijkse Prinsjesfestival plaats op donderdag 16 september van 13.30 tot 15.00 uur. PrinsjesDebat vindt plaats in Den Haag, de exacte locatie maken we bekend in juni. 

sep
17
vr
PrinsjesRede
sep 17 @ 15:30 – 18:00

Het Nationale Theater organiseert in samenwerking met ProDemos in het kader van Prinsjesdag 2021 een bijzonder lestraject dat resulteert in de Kindertroonrede van Nederland. Leerlingen uit groepen 6 7en 8 door heel Nederland werken samen en laten hun stem horen. We vragen ze: “hoe zou jij het regelen, als jij het in Nederland voor het zeggen zou hebben?”

sep
18
za
Prinsjes­Hatfair @ Binnenstad Den Haag
sep 18 @ 10:00 – 14:00
Prinsjes­Hatfair @ Binnenstad Den Haag

PrinsjesHatwalk Hoeden­ontwerpwedstrijd

De inschrijving voor de hoedenontwerpwedstrijd is gesloten. Ben je benieuwd naar alle ontwerpen en wil je er bij zijn tijdens de uitreiking? Zet zaterdag 18 september dan in je agenda en wees erbij, de mooiste hatwalk van Nederland langs de Hofvijver in Den Haag!

Hiernaast ziet u een overzicht van alle locaties, waar de evenementen plaats vinden.

Klik op de afbeelding van de plattegrond voor een vergrote versie.