Programma Prinsjesfestival

Het programma van Prinsjesfestival 2021 zal vanaf juli zichtbaar worden op deze pagina. Om een indruk te krijgen van het festival hieronder nog het programma van 2020.

Gezien de impact van COVID-19 bevatte Prinsjesfestival in 2020 minder evenementen dan gebruikelijk. 

 

sep
9
wo
Prinsjes­Atelier
sep 9 @ 13:30 – 15:00

Door de aanwezigheid van hof, adel, politiek en ambassades was La Haye mondain en internationaal georiënteerd: men sprak er zelfs een eigen taal, het zogenaamde ‘Hagois’, een opmerkelijke mix tussen Nederlands en Frans. Het wereldse karakter van de stad blijkt uit de bewaard gebleven japonnen van hofdames, dames-du-palais en anderen die in hofkringen verkeerden. Zij pronkten daarmee bij ontvangsten, diners, bals, inhuldigingen en huwelijksplechtigheden, en zelfs in geval van rouw. In het uitgaansleven kon men zich weliswaar frivoler kleden dan ‘aan het hof’, maar ook dan met Haagse allure.

Maak zelf met plezier een koninklijke japon. Ervaring is niet nodig; het lukt altijd, want je werkt volgens een stappenplan o.l.v. een kunstenaar van het Haags Kinderatelier. Er is een ruime keuze aan sets mooie materialen, compleet met kledingonderdelen, pruik, sieraad en accessoires. Kies zelf de mooiste kleurstelling.

 

 • Deelname is gratis.
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Aanmelden kan tot 3 werkdagen voor aanvang
 • Let op: bij minimaal 8 deelnemers gaat de workshop door. Je krijgt daarvan tijdig bevestiging.

Locatie:
Atelier van Speijk
Van Speijkstraat 153a
Den Haag

Wil je ook graag een koninklijke japon maken? Klik hier om je aan te melden via het formulier. 

Deze workshop wordt ook gegeven op een andere datum namelijk op zondag 13 september van 11:00 -12:30 uur.
Klik hier om naar deze datum te gaan.

 

          

 

 

Prinsjes­College
sep 9 @ 15:00 – 16:30
Prinsjes­College

Minister van Financiën Wopke Hoekstra geeft in het kader van het PrinsjesCollege een lezing. Het onderwerp: Prinsjesdag en de rijksbegroting. 

Prinsjes­Boekenprijs
sep 9 @ 19:00 – 20:30
Prinsjes­Boekenprijs

De PrinsjesBoekenPrijs wordt ieder jaar uitgereikt voor het beste politieke boek. In aanmerking komen non-fictieboeken die verschenen tussen juli 2019 en juli 2020 waarin in tekst en/of beeld informatie wordt geboden over onderwerpen uit de landelijke Nederlandse politiek (zoals politieke actoren, thema’s, processen en dergelijke). De prijs bestaat uit een oorkonde waaraan een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden.

 

Kijk live mee, klik hier.

sep
10
do
Prinsjes­Burger
sep 10 @ 10:30 – 12:30
Prinsjes­Burger

Na het inspirerende succes van PrinsjesBurger vorig jaar was de vraag niet óf er een PrinsjesBurger 2020 zou komen. Maar meer: hoe zorgen we voor een nog mooiere editie dit jaar? Brainstormen met het Kennispunt MBO Burgerschap leverde spannende ideeën op. En dan in maart wordt alles anders.

Een theaterzaal vol MBO-studenten, naar Den Haag afgereisd in bussen, uit elke provincie één: dat gaat niet lukken in september. Maar geen PrinsjesBurger dit jaar was eigenlijk geen optie.  Gelukkig hebben we een prachtige manier gevonden om het programma met pitches van de MBO-scholen door te laten gaan en te delen met alle klasgenoten, scholen, docenten. Sterker nog: iedereen kan op donderdag 10 september meekijken met de livestream vanuit het Theater aan het Spui.

De MBO-scholen die gaan pitchen over het festivalthema “VRIJ BLIJVEN – vrijheid is een werkwoord!” zijn:

Fryslân – ROC Friese Poort
Drenthe – Alfa College Locatie Hoogeveen
Utrecht – MBO Utrecht
Zuid-Holland – ROC Mondriaan
Noord-Brabant – ROC Tilburg
Limburg – Vista College

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, verzorgt de afsluiting van het programma.

Het mag duidelijk zijn dat dit thema in deze tijd een extra dimensie heeft gekregen. De theaterzaal blijft leeg; het publiek kijkt op afstand mee. Het programma wordt gepresenteerd door Desirée Hernandez, in 2018 uitgeroepen tot Landelijk Ambassadeur MBO. Desirée: “Vrij zijn voor mij is in Nederland wonen.”

Ook het middagprogramma op en rond het Binnenhof dat door ProDemos voor de scholieren zou worden verzorgd, kan natuurlijk niet doorgaan. ProDemos biedt de deelnemende scholen gastlessen op eigen school. Voor een blik in de keuken van de parlementaire democratie.

Deelname voorbehouden aan delegaties van deelnemende mbo-scholen, voor iedereen is PrinsjesBurger te volgen via livestream: Klik hier 

Opening Prinsjesfestival 2020
sep 10 @ 16:00 – 17:30
Opening Prinsjesfestival 2020
Op donderdag 10 september wordt in Nieuwspoort Prinsjesfestival 2020 ceremonieel geopend met de voordracht van het het PrinsjesGedicht.
Dit jaar komt de dichter vanzelfsprekend uit Noord-Holland en is het, Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr!
Tijdens de opening wordt ook de PrinsjesPrijs uitgereikt. De Prinsjesprijs wordt sinds 2013 ieder jaar tijdens Prinsjesfestival uitgereikt aan een politicus die in optreden of handelen van bijzondere betekenis is of is geweest voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland. Hier vindt u meer informatie over de winnaar van 2019.

 

PrinsjesPrijs
sep 10 @ 16:00 – 17:30
PrinsjesPrijs

De Prinsjesprijs wordt sinds 2013 ieder jaar tijdens Prinsjesfestival uitgereikt aan een politicus die in optreden of handelen van bijzondere betekenis is of is geweest voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland.

De deskundige jury bestaat uit: Jetta Klijnsma (voorzitter), Carla Hoetink en Kees Boonman.

Hier vindt u meer informatie over de winnaar van 2019.

Eerder ging de prijs naar de voormalig voorzitter en de voormalig griffier van de Tweede Kamer, respectievelijk Gerdi Verbeet en Jacqueline Biesheuvel (2013); de financieel woordvoerders van de ‘constructieve oppositie’: Wouter Koolmees, Carola Schouten en Elbert Dijkgraaf (2014); senator Roel Kuiper (2015), Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (2016), Helma Neppérus (2017) en Jozias van Aartsen (2018).

sep
11
vr
Prinsjes­Fotoprijs
sep 11 @ 10:00 – 10:30
Prinsjes­Fotoprijs

Vrijdag 11 september wordt in de Eerste Kamer voor de zevende keer de PrinsjesFotoprijs uitgereikt voor de beste politieke foto.

Al benieuwd naar de genomineerden? Bekijk en lees het hier in NRC

Op 11 september kun je de prijsuitreiking live volgen vanaf 10:00 uur: Klik hier

 

Prinsjes­Gesprek
sep 11 @ 14:00 – 16:00
Prinsjes­Gesprek

Tijdens PrinsjesGesprek verdiept een klein gezelschap wetenschappers, politici en opiniemakers het festivalthema ‘VRIJ BLIJVEN, vrijheid is een werkwoord’ in besloten kring. Mark Bovens, hoogleraar Bestuurskunde in Utrecht en lid van de WRR, leidt het gesprek.

De tafelgasten van PrinsjesGesprek 2020 zijn:

  • José van Dijck, universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht;
  • Evelyn Austin, directeur Bits of Freedom
  • Haroon Sheikh, senior wetenschapper bij de WRR, universitair docent aan de VU en publicist;
  • Wim Voermans, hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden;
  • Richard van Zwol, lid van de Raad van State.

De actualiteit wordt niet geschuwd. Ter voorkoming van een crisis in de gezondheidszorg en vanuit de solidariteit met kwetsbare mensen in onze samenleving, zijn wij zonder morren akkoord gegaan met het inleveren van onze vrijheid. Het land wordt geregeerd met noodwetten. Hoe en in welke vorm krijgen wij onze vrijheid weer terug? Daar moet hard aan worden gewerkt.

En ook de macht van de grote internetbedrijven vereist onze aandacht. Leveren we de regie over ons leven en onze privacy uit aan Google en Microsoft? Wat is er overgebleven van de idealen van de internetpioniers, die geloofden dat het internet ons juist een historisch unieke vrijheid zou verschaffen? Hoe krijgen we in de moderne informatiesamenleving onze vrijheid terug? Ook daar moet hard aan worden gewerkt.

Het resultaat van PrinsjesGesprek is een artikel met de hoofdlijnen van het gesprek en aanbevelingen hoe we het beste aan onze vrijheid kunnen werken.

 

PrinsjesRede
sep 11 @ 16:00 – 17:30
PrinsjesRede

Van schrijver tot student, van voetballer tot dominee of denker, iedereen kan voor de PrinsjesRede een speech schrijven. Op vrijdag 11 september worden de drie beste inzendingen voorgedragen door acteurs van het Nationale Theater en de winnaar bekend gemaakt. De winnende speech verschijnt in Elsevier Weekblad en wordt beloond met een geldprijs van €2.500,-

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu aan via het registratieformulier.
Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM en hebben daarom 100 plaatsen beschikbaar.

Locatie:
Kloosterkerk
Lange Voorhout 4
Den Haag

Wil je liever PrinsjesRede online, vanuit huis volgen? Dat kan! Op vrijdag 11 september kun je door hier te klikken live vanuit huis PrinsjesRede zien.

Speechwedstrijd Prinsjesrede 2020: ‘Denker des Vaderlands, wat te doen na de crisis?’

We gaan hoe dan ook uit de coronacrisis komen. Voor iedereen geldt dat er straks een pre- en postcoronatijdperk zal zijn. We weten heel goed hoe ons leven er voor de intelligente lockdown uitzag en hoe het er nu uitziet. Maar denken we te weten hoe de wereld eruit zal zien als deze storm is geluwd? Of blijft ze op een andere manier voortrazen? Wat gaat er veranderen? Waar moeten we rekening mee gaan houden? Hoe gaan we om met de vrijheden die we stap voor stap terugkrijgen? En wat vergt dat van ons allemaal?

Jij bent de nieuwe Denker des Vaderlands. Je hebt het stokje overgenomen van Daan Roovers en maakt je eerste opwachting op nationale tv. En niet zomaar bij iets! Er komt nog één keertje een DWDD-uitzending om terug te kijken op de coronacrisis en Matthijs van Nieuwkerk zelf heeft je gevraagd om een speech te houden. Hij wil graag dat je antwoord geeft op maar 1 vraag: hoe nu verder?

Dit is jouw kans om je filosofische inzichten op een inspirerende, motiverende en indringende wijze aan een miljoenenpubliek te vertellen. Laat je van je beste Kant zien en geef vorm en houvast aan de nieuwe tijd. We nodigen iedereen – student of speechschrijver, vrijwilliger of voetballer, dominee of denker – uit een toespraak te schrijven van 750 woorden over dit thema. Het doel van de Prinsjesrede is om de kunst van het schrijven van een toespraak te vieren. In de context van de democratie en het vrije woord. De Prinsjesrede is onderdeel van het jaarlijkse Prinsjesfestival in Den Haag.

Uiteraard is er een jury aanwezig om uw speech te beoordelen en deze bestaat dit jaar uit:

– Jet Bussemaker (voorzitter)
– Leonoor Russell (secretaris)
– Bram Schilham
– Shirley Kragt-Gast (winnares 2019)
– Kees Kraaijeveld
– Jaap de Jong

De jury o.l.v. Jet Bussemaker zal de toespraken beoordelen op de volgende criteria:
– Past de speech binnen het thema?
– Is de boodschap overtuigend?
– Is het een spreektekst?
– Is de tekst duidelijk opgebouwd?
– Worden er retorische stijlmiddelen gebruikt?

Op 11 september 2020 dragen bekende acteurs van het Nationale Theater de drie beste speeches voor op een nog nader te bepalen locatie. De winnende speech verschijnt in Elsevier Weekblad en wordt beloond met een geldprijs van €2.500,-

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu aan via het registratieformulier.
Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM en hebben daarom 100 plaatsen beschikbaar.

Wil je liever PrinsjesRede online vanuit huis volgen? Dat kan! Op vrijdag 11 september kun je door hier te klikken live vanuit huis PrinsjesRede zien.

 

sep
12
za
Prinsjes­Hatwalk
sep 12 @ 10:00 – 12:00
Prinsjes­Hatwalk

Hoedenontwerpwedstrijd
Een belangrijk onderdeel van de PrinsjesHatwalk is de hoedenontwerpwedstrijd. Anders dan eerdere edities kan dit jaar iedereen meedoen; professionals, hobbyisten, beginnende en gevorderde hoedenmakers. De inschrijving is gesloten, er wordt nu hard gewerkt aan de mooiste ontwerpen.

Ook de hoed moet passen in het thema van Prinsjesfestival 2020: ‘Vrij Blijven, Vrijheid is een werkwoord’.

PRINSJESMARKT
Om de dag compleet te maken, kunt u voor en na de PrinsjesHatwalk de PrinsjesMarkt bezoeken. Geheel volgens de traditie zijn op deze markt diverse hoedenontwerpers te vinden waar u zelf ook de mooiste creaties kunt passen en kopen. Modellen tonen de meest interessante artikelen van de marktdeelnemers die op die dag aanwezig zijn. Wilt u ook deelnemen aan de Prinsjesmarkt? Stuur dan een mail naar prinsjeshatwalk@prinsjesfestival.nl.

Prinsjes­Markt
sep 12 @ 10:00 – 16:00

PrinsjesMarkt 2020

Na vele succesvolle edities, is hij er ook dit jaar weer: De PrinsjesMarkt 2020!
Zaterdag 12 september vinden onder de vlag van het PrinsjesFestival voor de achtste keer de PrinsjesMarkt en PrinsjesHatwalk plaats. De gehele dag is er volop entertainment op het hoofdpodium op het Lange Voorhout. De toegang tot het PrinsjesOntbijt en de PrinsjesHatwalk is op exclusieve uitnodiging, maar de toegang voor de PrinsjesMarkt is vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen op de PrinsjesMarkt genieten van hoeden, fashion, sieraden, accessoires en kinderactiviteiten.

Programma 12 september

10.00 – 16.00 uur – De PrinsjesMarkt 

10.30 – 12.00 uur – PrinsjesOntbijt & PrinsjesHatwalk

13.00 – 16.00 uur – Entertainment op hoofdpodium

Marktdeelnemers

Hoedenworkshop voor kinderen

Op de PrinsjesMarkt zullen Jenny Barten en Elise Huijberts van de Kunstfactorij een originele hoedenworkshop voor kinderen verzorgen. Jenny Barten, een kunstenaar met een grote passie voor papier en Elise Huijberts, organisator van o.a. het Kunstfestival voor Kinderen, houden van creatieve uitdagingen. In de hoedenworkshop staat het hergebruik van (schone) restmaterialen centraal. Hoe dat precies uit gaat pakken is een verrassing maar het zal zeker zorgen voor allerlei vrolijke, humoristische hoofddeksels.

 

 

 

 

 

 

 

Prinsjes­Ontbijt
sep 12 @ 10:00 – 12:00

Deelname aan PrinsjesOntbijt 2020 is alleen mogelijk op uitnodiging.

PrinsjesOntbijt 2020: een bijzondere editie!

PrinsjesOntbijt 2020 wordt om meerdere redenen een bijzondere editie.

Met inachtneming van alle richtlijnen en maatregelen ontvangen we op zaterdagochtend 12 september aanstaande buiten op het Lange Voorhout zo’n 600 gasten aan de ontbijttafel. We zijn ervan overtuigd dat we de 1,5 meter afstand in gesprek met elkaar kunnen overbruggen en verbinding kunnen maken.

Het thema van Prinsjesfestival – en daarmee ook van PrinsjesOntbijt – is ‘VRIJ BLIJVEN, vrijheid is een werkwoord!’. Vrijheid is kostbaar, en kwetsbaar. Dat realiseren we ons in deze tijd des te meer. 

Vrijheid samen kunnen en mogen vieren is dan ook een groot goed. Wat is er mooier om dat samen te doen, in de buitenlucht, met bewoners van de verschillende Haagse stadsdelen, Haagse raadsleden en wethouders , Leden van de Eerste en Tweede Kamer, én met groot aantal zorgmedewerkers als speciale gasten?

PrinsjesOntbijt is daarnaast nog om een andere reden heel bijzonder dit jaar. 

 

We verwelkomen nog een speciale gast aan het ontbijt:  PrinsjesHatwalk. Dat levert een prachtig schouwspel op! We maken de winnaar van de hoedenontwerpwedstrijd bekend, waarbij de genomineerde hoedenontwerpen op bijzondere wijze gepresenteerd worden. 

 

De presentatie van PrinsjesOntbijt 2020 is in handen van Nicolette Krul (bekend van onder meer het Prinsjesjournaal op TV West vorig jaar).

 

 

PROGRAMMA

Presentatie: Nicolette Krul

10.00 uur Inloop en ontvangst ontbijtgasten, met muziek van studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

10.30 uur Officiële opening

Burgemeester Jan van Zanen opent het ontbijt.

Show van creaties van de hoedenontwerpwedstrijd van PrinsjesHatwalk

10.45 uur Muziek; verzoeknummers? Roept u maar!

11.15 uur Couturier Paul Schulten verzorgt een show met haute couture kledingstukken. Deze ‘ready to wear collectie’ wordt gecombineerd met prachtige hoeden uit Noord-Holland.

11.30 uur Muziek; ook bij u aan tafel!

11.45 uur Finale, met de bekendmaking van de winnaars van de hoedenontwerpwedstrijd en een feestelijke slotact.

12.00 uur Einde programma.

Open Dag Hoge Raad
sep 12 @ 11:00 – 16:00
Open Dag Hoge Raad

De Hoge Raad opent tijdens het Prinsjesfestival op zaterdag 12 september zijn deuren voor publiek. In verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm: grotendeels online en voor iedereen via een livestream te volgen. Een beperkt aantal belangstellenden kan bij een deel van het programma (ontmoeting met een raadsheer of advocaat-generaal) in het gebouw aanwezig zijn. Zij dienen zich hiervoor vooraf aan te melden (voorlichting@hogeraad.nl). De ontmoetingen, om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur, zijn live te volgen via een livestream op de website van de Hoge Raad die dan geheel vernieuwd is.

Op 12 september kunt u live mee kijken tijdens de rondleiding de open dag. Klik hier op mee te kijken.

The Hague Hat Stroll
sep 12 @ 12:30 – 15:30
The Hague Hat Stroll

Op de zaterdag voor Prinsjesdag, internationale dag van de democratie, zal de derde editie van The Hague Hat Stroll, met hoed op, plaatsvinden. Onder deskundige leiding van een gids lopen we langs typische Haagse plekken in de binnenstad van Den Haag. Deze wandeling is leuk voor de hele familie!

Er zullen twee wandelingen plaatsvinden:

Ronde 1: 12.30 uur, start PrinsjesFestival kraam op Het Lange Voorhout
Ronde 2: 14.30 uur, start PrinsjesFestival kraam op Het Lange Voorhout

De wandelingen duren maximaal 1 uur.

 

 

Locatie:
Binnenstad van Den Haag
Lange Voorhout
Den Haag

Leg je mooiste hoed klaar en meld je hier gratis aan voor deze unieke wandeling door de stad.

 

 

sep
13
zo
Prinsjes­Atelier
sep 13 @ 11:00 – 12:00

Door de aanwezigheid van hof, adel, politiek en ambassades was La Haye mondain en internationaal georiënteerd: men sprak er zelfs een eigen taal, het zogenaamde ‘Hagois’, een opmerkelijke mix tussen Nederlands en Frans. Het wereldse karakter van de stad blijkt uit de bewaard gebleven japonnen van hofdames, dames-du-palais en anderen die in hofkringen verkeerden. Zij pronkten daarmee bij ontvangsten, diners, bals, inhuldigingen en huwelijksplechtigheden, en zelfs in geval van rouw. In het uitgaansleven kon men zich weliswaar frivoler kleden dan ‘aan het hof’, maar ook dan met Haagse allure.

Maak zelf met plezier een koninklijke japon. Ervaring is niet nodig; het lukt altijd, want je werkt volgens een stappenplan o.l.v. een kunstenaar van het Haags Kinderatelier. Er is een ruime keuze aan sets mooie materialen, compleet met kledingonderdelen, pruik, sieraad en accessoires. Kies zelf de mooiste kleurstelling.

 

Wanneer:
13 september 2020 @ 11:00 – 12:30

Locatie:
Atelier Van Speijk
Van Speijkstraat 153a
Den Haag

 • Deelname is gratis.
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Aanmelden kan tot 3 werkdagen voor aanvang
 • Let op: bij minimaal 8 deelnemers gaat de workshop door. Je krijgt daarvan tijdig bevestiging.

Wil je ook graag een koninklijke japon maken? Klik hier om je aan te melden via het formulier. 

Deze workshop wordt ook gegeven op een andere datum namelijk woensdag 9 september van 13:30 -15:00 uur.
Klik hier om naar deze datum te gaan.

 

          

 

Prinsjes­Cabaret
sep 13 @ 17:00

Met Pieter Derks en Patrick Nederkoorn

Als hoogtepunt van Prinsjesfestival is het Prinsjescabaret een heerlijke meerdaagse traditie geworden. Naast de maandagavond en uiteraard de avond van Prinsjesdag zelf, is er ook Prinsjescabaret op de zondagavond voorafgaand aan Prinsjesdag.

Ambassadeur en presentator van het Prinsjescabaret is vanaf 2018 niemand minder dan Pieter Derks!
De line-up is inmiddels compleet en bestaat naast Pieter uit Patrick Nederkoorn (genomineerd voor de Neerllands Hoop 2017).

 • Politiek cabaret van de bovenste plank
 • Hilarisch en bijzonder actueel
 • Maatwerk!

De voorstelling duurt 1 uur.

Data en tijden

 • Zondag 13 september 2020 om 17:00 en 20:15 uur
 • Maandag 14 september 2020 om 18:15 en 20:15 uur
 • Dinsdag 15 september 2020 om 18:15 en 20:15 uur

Bestel nu je kaarten!

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bekijk de beschikbaarheid en bestel je kaarten hier.

 

 

sep
14
ma
Prinsjes­Debat
sep 14 @ 14:00 – 16:00
Prinsjes­Debat
Leerlingen van VWO klassen gaan debatteren over actuele maatschappelijke onderwerpen die ook tijdens Prinsjesdag besproken worden!

Meld jouw VWO klas aan voor het jaarlijkse PrinsjesDebat op maandag 14 september van 14:00-16:00 uur in Nieuwspoort Den Haag.

Het thema van dit jaar is: VRIJ BLIJVEN, ‘Vrijheid is een werkwoord’. Wij vinden het belangrijk om jou een stem te geven – de stem van de toekomst die het verdient om gehoord te worden. Hoe zie jij vrijheid en hoe belangrijk is vrijheid volgens jou?

Het Prinsjesdebat wordt georganiseerd door: Nederlands Debat Instituut

Kijk hier live mee met het PrinsjesDebat.

PrinsjesCabaret
sep 14 @ 18:15

Met Pieter Derks en Patrick Nederkoorn

Als hoogtepunt van Prinsjesfestival is het Prinsjescabaret een heerlijke meerdaagse traditie geworden. Naast de maandagavond en uiteraard de avond van Prinsjesdag zelf, is er ook Prinsjescabaret op de zondagavond voorafgaand aan Prinsjesdag.

Ambassadeur en presentator van het Prinsjescabaret is vanaf 2018 niemand minder dan Pieter Derks!
De line-up is inmiddels compleet en bestaat naast Pieter uit Patrick Nederkoorn (genomineerd voor de Neerllands Hoop 2017).

 • Politiek cabaret van de bovenste plank
 • Hilarisch en bijzonder actueel
 • Maatwerk!

De voorstelling duurt 1 uur.

Data en tijden

 • Zondag 13 september 2020 om 17:00 en 20:15 uur
 • Maandag 14 september 2020 om 18:15 en 20:15 uur
 • Dinsdag 15 september 2020 om 18:15 en 20:15 uur

Bestel nu je kaarten!

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bekijk de beschikbaarheid en bestel je kaarten hier.

 

Prinsjes­Belang
sep 14 @ 20:30 – 21:30
Prinsjes­Belang

Maandagavond 14 sept om 20.30 uur is de uitzending van WNL Haagse lobby op radio geheel in het teken van Prinsjesfestival. Deelnemers zijn onder andere de voorzitter van de RvT van het Prinsjesfestival Kars Veling  en Commissaris van de Koning van Noord Holland Arthur van Dijk. Zij spreken met presentator Martijn de Greve over 75 jaar vrijheid, de rechtsstaat en wat Coronamaatregelen met je vrijheid doen. Vervolgens is er in de uitzending aandacht voor de grotere thema’s voor Prinsjesdag, de komende verkiezingen en kabinetsformatie.

Luister op maandag 14 september live mee met het PrinsjesBelang. Klik hier.

sep
15
di
Prinsjesdag­concert
sep 15 @ 15:00
Prinsjesdag­concert

Voor deze bijzondere viering van Prinsjesdag, die in het teken staat van 75 jaar vrijheid, schrijft een compositiestudent van het Koninklijk Conservatorium een nieuw stuk, gebaseerd op dit vrijheidsthema.

De bekende Mozartvertolker Ronald Brautigam, al jaren goed bevriend met het Residentie Orkest, keert terug naar Den Haag. Deze keer met Mozarts charmante Zeventiende pianoconcert. Ook horen we drie delen uit ‘The Planets’ van Holst, een indrukwekkende orkestsuite waarvan ieder deel is vernoemd naar een planeet uit het zonnestelsel.

 

Programma:

n.t.b. – One minute Symphony
Berlioz – Le Carneval romain: ouverture, op. 9
Mozart – Pianoconcert nr. 17 in G, KV 453
Holst – The planets
Prinsjes­Na­beschouwing
sep 15 @ 16:00 – 17:30
Prinsjes­Na­beschouwing

Traditiegetrouw organiseren wij op Prinsjesdag, dinsdag 15 september, een programma rondom de start van het nieuwe parlementaire jaar. Met een scherpe analyse van de troonrede door Gerard Breeman en Arco Timmermans.

Afsluitend is er een paneldiscussie met onder andere Koen Caminada en Wimar Bolhuis. In het panel zitten specialisten met een scherpe blik op overheidsfinanciën als  Steven van Weyenberg, vice fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer, en  Leon van der Neut van Het Interstedelijk Studenten Overleg.

Meld je hier aan om het event op locatie bij te wonen:

Universiteit Leiden, Campus Den Haag – Brasserie Wijnhaven – Zaal 3.46

Turfmarkt 99

2511 DC Den Haag

Bekijk hier de livestream vanuit huis.

 

sep
18
za
Prinsjes­Hatwalk @ Binnenstad Den Haag
sep 18 @ 10:00 – 14:00
Prinsjes­Hatwalk @ Binnenstad Den Haag

PrinsjesHatwalk Hoeden­ontwerpwedstrijd

Ben jij student, ben je creatief en houd je van kunst én ontwerpen?
Schrijf je dan vanaf nu in voor de PrinsjesHatwalk Hoedenontwerpwedstrijd en wie weet win je een bedrag van maar liefst €1.000,- én wordt jouw hoed op zaterdag 18 september geshowd in het centrum van Den Haag tijdens het Prinsjesfestival.

Ontwerp je eigen hoed bij het thema “Het goede voorbeeld” en neem daarbij jouw persoonlijke held in gedachte

Wie is voor jou het goede voorbeeld? Laat het ons en het publiek weten en ontwerp een prachtige hoed voor jouw persoonlijke held. Graag ontvangen we bij jouw ontwerp een korte toelichting. Maak een hoed die ons raakt, inspireert, verbaast, misschien doet lachen, maar ons bovenal overtuigt door jouw visie en creativiteit. Houd je van de combinatie van mode en kunst? Ga vandaag nog aan de slag en ontwerp jouw persoonlijke hoed! Je bent vrij in kleur- en materiaalgebruik.

Aanmelding

Meld je aan voor 1 mei 2021 via het aanmeldingsformulier dat je hier kan vinden. Hier kun je ook de wedstrijdvoorwaarden lezen. Je kunt je hoed inzenden tot 1 juli 2021. Heb je na het lezen van de wedstrijdvoorwaarden nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@prinsjesfestival.nl.

De wedstrijd is open voor iedere (mode)student (mbo, hbo en universiteit) én afgestudeerde vanaf studiejaar 2019 in Nederland en België.

De prijzen

De beste zes ontwerpen worden door professionele modellen geshowd tijdens de PrinsjesHatwalk 2021. Bovendien krijgt de winnaar een bedrag van maar liefst €1.000 De runner- up ontvangt €500 en de nummer 3 een prijs van €250 Tevens verschijnt er een publicatie in Hatlines, het magazine van de Nederlandse Hoedenvereniging.

 

Hiernaast ziet u een overzicht van alle locaties, waar de evenementen plaats vinden.

Klik op de afbeelding van de plattegrond voor een vergrote versie.