Democratie in Woord en Beeld

Wanneer:
14 september 2023 @ 16:00 – 17:30
2023-09-14T16:00:00+02:00
2023-09-14T17:30:00+02:00
Waar:
Eerste Kamer
Kazernestraat 52
Den Haag
Kosten:
Gratis
Contact:
Democratie in Woord en Beeld @ Eerste Kamer

Democratie in Woord en Beeld

Democratie in Woord en Beeld is de verzamelnaam voor PrinsjesBoekenprijs, PrinsjesFotoprijs, PrinsjesPodcastprijs en alles wat daaromheen wordt georganiseerd. We draaien de schijnwerpers om en richten deze op de mensen achter het Politieke Boek, de
Politieke Foto en de Politieke Podcast; waakhonden van onze democratie.


PrinsjesFotoprijs 2023

Meld u nu aan voor Politiek in Beeld 2023: De persoon áchter de camera!

Aanmelden kan via https://www.nieuwspoort.nl/programma/politiek-in-beeld-2023-de-persoon-achter-de-camera/date/345/2023-09-15/2023-09-15
Bart Maat, Remco de Waal en David van Dam zijn de genomineerden voor de PrinsjesFotoprijs 2023! Zij komen op vrijdag 15 september om 18:00 samen in Nieuwspoort om met u in gesprek te gaan over de door hen gemaakte foto’s. Ze blikken terug op de momenten waarop de foto’s zijn geschoten en de impact die ze met deze foto’s hebben gemaakt. Politiek in Beeld biedt u hiermee een unieke blik achter de schermen, bespreekt de foto’s die ons beeld van de politiek bepaalden en geeft zo een bondige samenvatting van het afgelopen parlementaire jaar.
De genomineerde foto’s worden gekozen uit een longlist. Deze foto’s zullen het jaar door te bewonderen zijn in Perscentrum Nieuwspoort. Een dag eerder vindt de uitreiking zelf plaats tijdens Democratie in Woord en Beeld.

PrinsjesPodcastprijs 2023

Meld u nu aan voor de PrinsjesPodcast: in gesprek met Splinter Chabot over dé politieke podcast van afgelopen jaar!

De makers van de drie beste politieke podcast van het afgelopen jaar gaan in Nieuwspoort met Splinter in gesprek. Altijd al live aanwezig willen zijn bijeen politieke podcast? Op woensdag 13 september tussen 18:00 en 20:00 gaat Splinter Chabot in gesprek met de drie genomineerden van de Prinsjes-Podcastprijs 2023. De podcastmakers blikken terug op de door hen gemaakte podcasts en het afgelopen parlementaire jaar.

Aanmelden kan via de website van Nieuwspoort: https://www.nieuwspoort.nl/programma/prinsjespodcast-in-gesprek-met-splinter-over-de-politieke-podcast-van-afgelopen-jaar/date/346/2023-09-13/2023-09-13

De jury van de PrinsjesPodcastprijs heeft de drie genomineerde podcastafleveringen bekendgemaakt. Deze afleveringen maken kans op de jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de makers van de beste politieke podcast van het afgelopen parlementaire jaar. De genomineerden zijn: ‘De (BB)Binnenkamer: Thuis bij Caroline van der Plas‘ (De Binnenkamer), ‘Hoe de Groningse gasmissie van Wiebes mislukte‘ (NRC Vandaag), ‘De stemwijzer en het kieskompas zitten vol met spin‘ (De Spindoctors).

De winnaar wordt op donderdagmiddag 14 september bekendgemaakt in de plenaire zaal van de Eerste Kamer tijdens Democratie in Woord en Beeld. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

Democratie in Woord en Beeld is onderdeel van het PrinsjesFestival. De organisatie berust bij Stichting OpZolder.


PrinsjesBoekenprijs 2023

De PrinsjesBoekenprijs is de prijs voor het beste politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar. De prijs is in 2013 ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek en democratie te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De prijs wordt jaarlijks, samen met de PrinsjesFotoprijs en PrinsjesPodcastprijs, uitgereikt tijdens het evenement Democratie in Woord en Beeld in de Eerste Kamer. In de week voor de prijsuitreiking gaan de drie genomineerde schrijvers met elkaar in gesprek tijdens De Avond van het Politieke Boek. Democratie in Woord en Beeld is onderdeel van het Prinsjesfestival.