PrinsjesBurger

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
14 september 2023 @ 10:30 – 12:30
2023-09-14T10:30:00+02:00
2023-09-14T12:30:00+02:00
Waar:
Poppodium PAARD
Prinsegracht 12
Den Haag

PrinsjesBurger

Op Prinsjesdag zijn alle ogen gericht op de plannen voor volgend jaar. Tijdens het Prinsjesfestival 2023 richten we de blik verder vooruit: welke richting willen we met elkaar inslaan? Wat vinden we samen belangrijk voor onze samenleving over 20 jaar? Hoe willen we dat de samenleving er dan uit ziet?

PrinsjesBurger is een co-productie van Prinsjesfestival en het Expertisepunt Burgerschap. Mbo-studenten en burgerschap staan centraal.


Programma

Het evenement door en voor mbo-studenten neemt plaats op donderdagochtend 14 september aanstaande in het PAARD, in het centrum van Den Haag. Het programma maken de studenten zelf: elke school krijgt het podium voor een 3-minuten-optreden-met-een-boodschap. Maximaal 10 scholen kunnen meedoen, met één optreden per school.

Een panel, bestaande uit onder anderen enkele studenten en Frank Bluiminck (directeur MBO Raad), geeft feedback en gaat met de studenten in gesprek naar aanleiding van hun optreden.

Het programma wordt gepresenteerd door Paula Udondek en Robert van Herk (docent Zadkine).


De opdracht

Het thema dit jaar is: “Met elkaar over 20 jaar – Welke keuzes vraagt dat nu?.

We dromen niet alleen over onze toekomst; we denken ook na over de keuzes die we dan nu moeten maken. We verbinden consequenties aan de toekomst die we graag zouden zien: wat moeten we nu doen? Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als vrede & veiligheid, migratie, klimaat, huisvesting, onderwijs en arbeidsmarkt, gender, digitalisering en de toekomst van de landbouw. Hoe denken de studenten er over? Welke eigen invalshoek kiezen zij? Wat is hun boodschap, welke stelling willen ze verdedigen, welke oproep willen ze doen?

Dat gaan we zien en horen op 14 september aanstaande!

Bekijk hier een eerdere editie van PrinsjesBurger terug.


Aanmelden?

Wil je met jouw school meedoen aan PrinsjesBurger 2023?

Mail dan naar info@prinsjesfestival.nl