PrinsjesHatwalk

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
14 september 2019 @ 15:00 – 16:00
2019-09-14T15:00:00+02:00
2019-09-14T16:00:00+02:00
Waar:
Plein
Den Haag
Kosten:
Gratis
Contact:

Onderstaande informatie heeft betrekking op de editie van 2019. Meer informatie over de editie van 2020 volgt binnenkort.

 

Studentenontwerpwedstrijd
Een belangrijk onderdeel van de PrinsjesHatwalk is de hoedenontwerpwedstrijd die is uitgezet bij modevakscholen in Nederland en België. Diverse studenten hebben zich ingeschreven en een prachtige hoed ontworpen binnen het thema van 2019: Diversiteit als sieraad van de wereld. De zes hoeden van de genomineerde studenten werden geshowed. De vakjury bestaande uit Judith Kadee, Marianne Jongkind, Els Robberechts en Frans Hoogendoorn maakten aan het einde van de show de drie prijswinnaars bekend.

Vrouwenhoeden

La plus belle! Hoedenontwerpster Wies Mauduit maakt al bijna dertig jaar hoeden, eerst een lange tijd in Parijs en sinds vier jaar in haar eigen atelier in Oegstgeest, vlak bij Leiden. Haar stijl is vrouwelijk en elegant; ze houdt van kleur en gebruikt graag luxueuze materialen. Over het thema ‘Diversiteit’ zegt Wies: Dat is natuurlijk een inkoppertje, want wat is er nou diverser dan een hoed? Net zoals er eindeloos veel verschillende vormen van schoonheid zijn, zijn er eindeloos veel soorten hoeden om je mee te versieren en steeds een ander aspect van jezelf te laten zien. Mijn atelier heet La plus belle!, omdat je met een hoed op natuurlijk altijd de mooiste bent! Lees meer.

Mannenhoeden

De mannenhoedencollectie ‘Elements’ is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen 3 ontwerpers uit Zuid-Holland. Te weten: Mirjam de Rijke uit Maasdijk, Niki Bierling uit Spijkenisse en Arjan Schippers uit Barendrecht. Hun expertise, vakmanschap en materiaalkennis hebben ze voor deze show gebundeld. Na een brainstormsessie over kleurkeuze, stijl en vormgeving heeft iedere ontwerper 6 hoeden vervaardigd volgens hun eigen signatuur met een casual-chique look. Het thema ‘Elements’ heeft raakvlakken met de natuur om ons heen en doet denken aan Aarde, Vuur, Water en Lucht. Deze trendy mannenhoeden kunnen ook uitstekend gedragen worden door vrouwen met lef en maken je outfit helemaal af!

Duurzame hoeden

The Coloured Motion Mariëlle van der Schrier (hoeden) en Nicoline Reinders (breisels) zijn de ontwerpers van het hoedenlabel The Coloured Motion. De hoeden van ‘The Coloured Motion’ zijn elegant en stijlvol, maar tegelijkertijd speels door hun flexibele vorm. Daarnaast worden de hoeden duurzaam, ofwel fully fashioned, gebreid, zodat er geen reststukken overblijven. Hoedenontwerpster Mariëlle van der Schrier ziet een hoed als de ‘Bekroning van Jezelf’. Een originele hoed, muts of pet onderstreept je identiteit en laat zien wie je bent. Met een hoed op word je gezien. In haar nieuwste collectie hoeden van duurzame materialen deelt Mariëlle haar statement met de wereld: ‘Respect Yourself, Keep the Elements & Heal the Planet’.

De hoeden worden in kleine oplages met de hand gemaakt in Nederland. Dit geeft de Mariëlle en Nicoline de vrijheid om veel aandacht te geven aan het ontwerp, bijzondere kleuren, de gebruikte materialen en de afwerking van de hoed. De materialen, die voornamelijk uit duurzame breisels bestaan, zijn veelal gemaakt van bio-garens van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast worden sommige materialen door gebruik van bijenwas waterafstotend gemaakt. www.thecolouredmotion.nl / www.hartetcirculair.nl

Haagsche Hoeden – Nieuwe Hoofdbestemming voor oude treinmaterialen

In de week van Prinsjesdag en PrinsjesHatwalk 2018 was er een bijzondere hoedententoonstelling te bewonderen op het station Den Haag Centraal. Dit was het eindresultaat van een hoedenontwerpwedstrijd, uitgezet bij professionele hoedenontwerpsters door heel Nederland. Zij waren door NS uitgenodigd om een hoofddeksel te ontwerpen en te maken, welke geïnspireerd waren op het station Den Haag Centraal. Dit station staat bekend om haar iconische wybertjesdak. Alle hoeden zijn gemaakt van stoffen uit oude treinen en NS-bedrijfskleding. Met de link naar duurzaamheid en diversiteit biedt de Prinsjeshatwalk dit jaar het podium aan deze bijzondere en prachtige hoeden. Lees hier meer.

Politici
In de traditie van Prinsjesdag showen verschillende politici de hoeden die zij droegen tijdens Prinsjesdag 2018. Ze delen met u het inspirerende verhaal achter deze hoedenkeuze.

Kleding

Kristine Mkrtchian & Ajnemra
Kledingontwerpster Kristine Mkrtchian helpt dit jaar weer met veel plezier mee aan de PrinsjesHatwalk. Bij deze editie helpt ze zowel bij de choreografie, maar ook bij de kleding en coördinatie van modellen. Kristine heeft altijd veel interesse gehad in Haute Couture en hoogwaardige handgemaakte kleding in het algemeen.

Een altijd groeiende passie voor het vak met daarbij goede klantrecensies hebben er in 2010 toe geleid dat ze haar eigen Haute Couture merk en bedrijf is gestart: Ajnemra. Binnen Ajnemra beleeft ze de passie in alles wat ze doet voor haar klanten. Ze creëert Haute Couture & Prêt-à-Couture outfits voor iedere bijzondere gelegenheid. Ieder jaar ontwerpt ze een exclusieve handgemaakte collectie met hoogwaardige materialen. Bij deze editie van de PrinsjesHatwalk schitteren de jurken van Ajnemra op het podium, gedragen door professionele modellen. In haar nieuwe collectie speelt diversiteit een grote rol. Ze heeft ‘de vrouw’ als inspiratie gebruikt. Diversiteit in het vrouwelijke karakter, uiterlijk, doelen en dromen zijn terug te zien op de catwalk. www.ajnemra.com

Expresso

Expresso is een Nederlands modemerk dat kleding ontwerpt voor elke gelegenheid, van chique tot zakelijk, van casual tot feestje, bij Expresso vind je wat je nodig hebt! Met bijzondere prints en details onderscheidt Expresso zich van andere merken. Ben jij klaar om een statement te maken? Expresso is te koop bij de eigen winkels, retailers door het hele land en ook online. Ontdek snel de nieuwe looks van dit seizoen en pick your favourite!  www.expresso.nl

 

PRINSJESMARKT
Om de dag compleet te maken, kunt u voor en na de PrinsjesHatwalk de PrinsjesMarkt bezoeken. Geheel volgens de traditie zijn op deze markt diverse hoedenontwerpers te vinden waar u zelf ook de mooiste creaties kunt passen en kopen. Om 13.15 uur vindt de promotieshow van de marktdeelnemers plaats. Hierbij tonen de modellen de meest interessante artikelen van de marktdeelnemers die op die dag aanwezig zijn. Wilt u ook deelnemen aan de Prinsjesmarkt? Stuur dan een mail naar prinsjeshatwalk@prinsjesfestival.nl.

 

Prinsjesfestival 2018