Democratie in Woord en Beeld

Gratis

Democratie in Woord en Beeld (DWB) is de verzamelnaam voor PrinsjesBoekenprijs, PrinsjesFotoprijs, PrinsjesPodcastprijs en alles wat daaromheen wordt georganiseerd. We draaien de schijnwerpers om en richten deze op de mensen achter het Politieke Boek, de Politieke Foto en de Politieke Podcast; waakhonden van onze democratie. 

De Journalistiek is een van de cruciale pijlers van onze Democratie. Journalisten en de media voelen onze politici aan de tand, zorgen ervoor dat wij allemaal op de hoogte zijn van wat er speelt in onze samenleving en bieden perspectief en achtergronden bij belangrijke gebeurtenissen. Toch blijven de journalisten zelf en hun rol te vaak onderbelicht, of zijn ze zelfs onderwerp van cynisme of wantrouwen. Om het belang van dit werk te benadrukken en onze waardering hiervoor uit te spreken is DWB in het leven geroepen. Hier worden prijzen uitgereikt aan de makers van de beste politieke foto, boek en podcast van het afgelopen parlementaire jaar.

Dit jaar vinden de uitreikingen plaats op vrijdag 13 september tussen 10:00 en 12:00 in de Eerste Kamer aan het Lange Voorhout. Democratie in Woord en Beeld wordt onder de vlag van Prinsjesfestival georganiseerd door Stichting DWB en mede mogelijk gemaakt door onze vaste partners Eerste Kamer, Nieuwspoort en NRC Media.

Presentatie ligt in handen van Michiel Breedveld (NOS) en Elodie Verweij (AD). De juryvoorzitters zitten in Vak K en genomineerden op de eerste rij. Er is plaats voor meer geïnteresseerden. Meer weten? Mail dan naar bernhard@stichtingdwb.nl.