PrinsjesMarkt

Wanneer:
16 september 2017 @ 12:00 – 18:00
2017-09-16T12:00:00+02:00
2017-09-16T18:00:00+02:00
Waar:
Lange Voorhout
Den Haag
Kosten:
Gratis

Zaterdag 16 september staat het Lange Voorhout bol van de activiteiten. Van 12.00 tot 18.00 uur brengen tientallen kraamhouders hun handgemaakte hoeden, prachtige tassen, mode, juwelen en lekker eten aan de man op de PrinsjesMarkt.

Drenthe presenteert zichzelf op de markt vanuit het Drenthe paviljoen. Proef Drentse streekproducten en maak op het Beleefplein kennis met al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Bekijk in een ouderwetse slaapkooi een filmpje over het Gevangenismuseum in Veenhuizen en de Koloniën van Weldadigheid, wandel door dierenpark Wildlands Adventure Zoo met behulp van een virtual reality-bril of loop het lopend Hunebed van Geopark de Hondsrug tegen het lijf. Of maak kennis met Astron (het Nederlands instituut voor radioastronomie), het Hunebedcentrum en het Drents Museum. Bezoekers ontvangen een leuk cadeautje van Drenthe: een boekje met onder meer kortingsbonnen om een toekomstige bezoek aan Drenthe nóg leuker te maken.

Een grote groep Drentse ondernemers laat zien dat Drenthe dichterbij is dan je denkt. Onder het motto ‘Drenthe op fietsafstand van Den Haag’ eindigt hun fietstocht  vanuit de mooiste fietsprovincie van Nederland tijdens de PrinsjesMarkt op het Lange Voorhout. Volg de deelnemers via de website Op Fietse naar Den Haag.

Om 14.00 uur start de spectaculaire oefenshow van de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee. De show wordt muzikaal ondersteund door het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. Daarna is het om 15.00 uur is het tijd voor PrinsjesHatwalk, waarvan de catwalk voor Escher in het Paleis staat, direct bij de PrinsjesMarkt.

Kraamhouders

Kraamhouders Drenthe

 

English

For English, please click here.