Oefenshow Bereden Brigade | © Remco den Arend

Prinsjesfestival

Vier de democratie!

Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden, in de week voor en op Prinsjesdag. Tijdens Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn. Oftewel een land waarin iedereen meetelt en iedereen ertoe doet. Daarom omvat het festival zowel inhoudelijke als feestelijke activiteiten. Zo maken we van Prinsjesfestival een feest voor iedereen. Van politiek betrokkenen tot mensen die Den Haag vooral bezoeken voor de gezelligheid. Van studenten tot gezinnen. En natuurlijk tal van politieke kopstukken.

Ieder jaar een ander thema

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2020 is het thema: VRIJ BLIJVEN, “Vrijheid is een werkwoord!”.

Gastprovincie 2020: Noord-Holland

In 2020 is de provincie Noord-Holland de strategische partner van Prinsjesfestival. Ieder jaar is een provincie onze gast en verzorgen zij een programma, dit jaar vanuit het Paviljoen van Noord-Holland, locatie Nieuwspoort. Met een knipoog naar het provinciehuis van Noord-Holland, Paviljoen Welgelegen van waaruit het bestuur al sinds 1930 werkt. Nieuwspoort zal ook dit jaar fungeren als uitvalbasis voor alle activiteiten die de provincie gaat organiseren.

Tijdens het festival organiseert de provincie verschillende activiteiten waarin de veelzijdigheid, innovatie en karakter van de provincie Noord-Holland onder de aandacht willen brengen onder het thema: De provincie Noord-Holland doet ‘t samen!

Noord-Holland is een provincie waar het fijn is om te zijn. Waar je met plezier woont, werkt en recreëert. Waar je snel en veilig van A naar B kunt komen. Waar altijd iets gebeurt. Dat is Noord-Holland.

Festival voor iedereen

Prinsjesfestival richt zich op diverse doelgroepen. Van jong tot oud. Het biedt informatieve en inspirerende evenementen voor politiek betrokkenen, maar ook gezellige activiteiten voor bezoekers van de Haagse binnenstad. Daarnaast zijn enkele evenementen in het bijzonder gericht op scholieren en studenten. Deze organiseren we in samenwerking met tal van scholen en opleidingen uit de regio.