Avond van het Politieke Boek

Wanneer:
12 september 2023 @ 19:00 – 21:00
2023-09-12T19:00:00+02:00
2023-09-12T21:00:00+02:00
Waar:
Dudok Den Haag
Hofweg 1a
2511 AA Den Haag
Kosten:
Gratis
Contact:

De jury van de PrinsjesBoekenprijs heeft de drie genomineerde boeken voor 20223 bekend gemaakt. De volgende titels maken deel uit van de selectie: Doe zelf normaal: Menselijk recht in tijden van datasturing en natuurgeweld (Maxim Februari – Prometheus), De Asielloterij (Ruud Koopmans – Prometheus) en Onze constitutie (Wim Voermans – Prometheus).

Voordat met Prinsjesdag een nieuw parlementair jaar wordt geopend, sluiten wij de afgelopen periode met de Avond van het Politieke Boek op 12 september in Dudok Den Haag. Tijdens deze gezellige politieke avond worden de auteurs van de drie genomineerde boeken in het zonnetje gezet en geïnterviewd door Guus Valk (chef politiek van NRC).

 Inschrijven voor deze avond kan hier!

Het is dit jaar voor de elfde maal dat de PrinsjesBoekenprijs wordt uitgereikt. De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek kracht bij te zetten en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De PrinsjesBoekenprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro. Vorig jaar wonnen Jan Hein Strop en Stefan Vermeulen de prijs met het boek ‘Sywerts Miljoenen’.

Lilianne Ploumen (senior adviseur bij Bureau Clara Wichmann, oud-politica), Tom van der Meer (hoogleraar Politicologie, directeur van het Nationaal Kiezersonderzoek) en Floor Boon (journalist, host van de dagelijkse podcast NRC Vandaag) maken dit jaar deel uit van de jury.

De PrinsjesBoekenprijs wordt op 14 september uitgereikt tijdens het evenement ‘Democratie in Woord en Beeld’. Presentatie ligt in handen van Elodie Verweij (RTL) en Michiel Breedveld (NOS). Tijdens dit evenement worden de winnaars van de PrinsjesBoeken-, PrinsjesFoto- en PrinsjesPodcastprijs bekend gemaakt. De bekendmaking is live te volgen via de website van de Eerste Kamer. De PrinsjesBoekenprijs is samen met PrinsjesPodcastprijs en PrinsjesFotoprijs onderdeel van Democratie in Woord en Beeld en wordt tijdens het Prinsjesfestival
uitgereikt.

Democratie en Woord en Beeld kan plaatsvinden dankzijn de steun de volgende onmisbare partners: Eerste Kamer, Nieuwspoort, NRC Media en New Color.

Lees hier het artikel in NRC over de drie genomineerden.


Winnaar
Dit jaar vinden de uitreikingen plaats op donderdag 15 september tussen 16:00 en 17:30 in de Eerste Kamer aan het Lange Voorhout. Begin september worden de genomineerden via NRC wereldkundig gemaakt. Meer informatie over het inzenden of bijwonen van de prijsuitreiking vind je hier. Pers? Mail dan naar bernhard@opzolder.nu