PRINSJESBOEKENPRIJS VOOR ‘SYWERTS MILJOENEN’

De prijs voor het beste politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar, onderdeel van Prinsjesfestival, is donderdag toegekend aan ‘Sywerts miljoenen’. ‘Het boek waar iedere Nederlander wat van opsteekt over de werking van de Haagse binnenwereld en de macht van de Nederlandse talkshowcultuur, en dat ook nog eens spannend en toegankelijk is geschreven.’, aldus juryvoorzitter Mark Verheijen.

‘Het boek schetst de achtergronden waartegen de omstreden mondkapjesdeal tot stand kwam, het plaatst de hoofdrolspelers in een perspectief en reconstrueert minutieus hoe hebzucht, chaos en politiek opportunisme leidden tot een miljoenendeal’, zo staat in het juryrapport.

De andere kanshebber voor de PrinsjesBoekenprijs waren ‘Uitgewoond’, geschreven door Cody Hochstenbach en uitgegeven door Das Mag en ‘De Indische Doofpot’ van Maurice Swirc uitgegeven door De Arbeiderspers.

De prijs, waaraan een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden, werd dit jaar door Jos Heymans uitgereikt namens partner Nieuwspoort. De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Mark Verheijen (juryvoorzitter),Floor Boon en Tom van der Meer De PrinsjesBoekenprijs maakt onderdeel uit van ‘Democratie in Woord en Beeld’. In de plenaire zaal van de Eerste Kamer werden ook de PrinsjesPodcast- en PrinsjesFotoprijs uitgereikt tijdens het Prinsjesfestival.

Democratie en Woord en Beeld kan plaatsvinden dankzijn de steun de volgende onmisbare partners: Provincie Groningen, Eerste Kamer, Nieuwspoort, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en NRC Media.

________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Max Magnée (06 81 93 54 75 / m.magnee@prinsjesfestival.nl)