PODCAST PIM VAN NRC WINT PRINSJESPODCASTPRIJS

Den HAAG – NRC heeft met hun podcast ‘Pim’ de prinsjespodcastprijs, onderdeel van Prinsjesfestival, met aflevering #4 ‘Hetze’ gewonnen. In de bijzondere podcastreeks ‘Pim’ wordt de luisteraar meegenomen naar de tijd van de opkomst van Pim Fortuyn, zegt Splinter Chabot (Juryvoorzitter).

Dit jaar was het 20 jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn werd vermoord. Reden voor een bijzondere podcastreeks die ons als luisteraar onder andere meeneemt naar de opkomst van Pim Fortuyn, naar de stormachtige ontwikkelingen, naar de verschillende wegen die werden afgelegd, naar de reacties, tegenkrachten en polarisatie die ontstond. In de vierde aflevering van de serie wordt de oplaaiende hetze rondom Fortuyn besproken en worden betrokkenen geïnterviewd.

‘Een unieke aflevering in de podcastwereld. Juist de energie, tijd, audioverzorging, achtergrondinformatie, verschillende fragmenten, de koppelingen naar het verleden, de talking heads die terugkijken op het verleden en de stem van Guus Valk die ons voortdurend aan de hand lijkt te nemen, maken deze aflevering de terechte winnaar van de prijs.’, aldus het juryrapport.

De andere kanshebbers waren ‘Via het riool naar de veiligheid: hoe een groepje vrijwilligers in actie kwam toen het kabinet faalde in Kaboel’ (De Kamer van Klok, Volkskrant), en ‘De hond van Dilan Yesilgöz’ (De Binnenkamer, Microphone Media).

De prijs, waaraan een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden, wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De jury van de PrinsjesPodcastprijs bestaat uit Splinter Chabot (schrijver), Pepe van de Kerkhof (podcastproducent) en Charlotte Nijs (politiek verslaggever). De PrinsjesPodcastprijs maakt onderdeel uit van ‘Democratie in Woord en Beeld’. In de plenaire zaal van de Eerste Kamer werden ook de PrinsjesBoeken- en PrinsjesFotoprijs uitgereikt tijdens het Prinsjesfestival.

Democratie en Woord en Beeld kan plaatsvinden dankzijn de steun de volgende onmisbare partners: Provincie Groningen, Eerste Kamer, Nieuwspoort, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en NRC Media.

___________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Max Magnée (06 81 93 54 75 / m.magnee@prinsjesfestival.nl)