Opening Prinsjesfototentoonstelling

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
17 september 2022 @ 11:30 – 13:00
2022-09-17T11:30:00+02:00
2022-09-17T13:00:00+02:00
Waar:
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag

Tijdens Politiek in Beeld opent juryvoorzitter Jan Dirk van der Burg de PrinsjesFototentoonstelling van Prinsjesfestival. Onder leiding van Frits Wester (RTL) spreken publiek en fotografen met elkaar over het verhaal achter de foto. Maar ook: wat maakt of breekt een politieke foto?

Aanmelden kan binnenkort via een link op deze pagina. Vraag? Stel die hier.

 

Wat is jouw politieke foto van het jaar?

Naast de keuze van de jury wijst PrinsjesFotoprijs dit jaar ook een publiekswinnaar aan. Stemmen kan zaterdag 17 tot en met dinsdag 27 september met het rode potlood in Pulchri Studio. Eerder stemmen is ook mogelijk: de link naar het stemformulier delen we binnenkort op deze pagina.

Het politieke jaar 2021-2022 in tien beelden: dat is het jaaroverzicht van PrinsjesFotoprijs. De tentoonstelling zal tot en met dinsdag 27 september in Pulchri Studio te bewonderen zijn, waarna deze zal rondreizen langs verschillende locaties. Klik hier voor de openingstijden van Pulchri Studio.

 

Prijsuitreiking

De jury van PrinsjesFotoprijs bestaat dit jaar uit Jan Dirk van der Burg (juryvoorzitter, Fotograaf des Vaderlands 2018-2019), Farah Karimi (Eerste Kamerlid namens GroenLinks, voormalig directeur Oxfam Novib) en Irene de Kruif (politiek journalist Nieuwsuur, secretaris Parlementaire Persvereniging).

De uitreiking vindt plaats op donderdag 15 september tussen 16:00 en 17:30 in de Eerste Kamer aan het Lange Voorhout. Begin september worden de genomineerden via NRC wereldkundig gemaakt.         Pers? Mail dan naar m.magnee@prinsjesfestival.nl.

 

Democratie in Woord en Beeld

PrinsjesFotoprijs valt samen met PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs en alles wat hieromheen wordt georganiseerd onder de paraplu van Democratie in Woord en Beeld. We draaien de schijnwerpers om en richten deze op de mensen achter het Politieke Boek, de Politieke Foto en de Politieke Podcast; waakhonden van onze democratie.