Prinsjes­Burger

Wanneer:
10 september 2020 @ 10:30 – 12:30
2020-09-10T10:30:00+02:00
2020-09-10T12:30:00+02:00
Prinsjes­Burger

Na het inspirerende succes van PrinsjesBurger vorig jaar was de vraag niet óf er een PrinsjesBurger 2020 zou komen. Maar meer: hoe zorgen we voor een nog mooiere editie dit jaar? Brainstormen met het Kennispunt MBO Burgerschap leverde spannende ideeën op. En dan in maart wordt alles anders.

Een theaterzaal vol MBO-studenten, naar Den Haag afgereisd in bussen, uit elke provincie één: dat gaat niet lukken in september. Maar geen PrinsjesBurger dit jaar was eigenlijk geen optie.  Gelukkig hebben we een prachtige manier gevonden om het programma met pitches van de MBO-scholen door te laten gaan en te delen met alle klasgenoten, scholen, docenten. Sterker nog: iedereen kan op donderdag 10 september meekijken met de livestream vanuit het Theater aan het Spui.

De MBO-scholen die gaan pitchen over het festivalthema “VRIJ BLIJVEN – vrijheid is een werkwoord!” zijn:

Fryslân – ROC Friese Poort
Drenthe – Alfa College Locatie Hoogeveen
Utrecht – MBO Utrecht
Zuid-Holland – ROC Mondriaan
Noord-Brabant – ROC Tilburg
Limburg – Vista College

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, verzorgt de afsluiting van het programma.

Het mag duidelijk zijn dat dit thema in deze tijd een extra dimensie heeft gekregen. De theaterzaal blijft leeg; het publiek kijkt op afstand mee. Het programma wordt gepresenteerd door Desirée Hernandez, in 2018 uitgeroepen tot Landelijk Ambassadeur MBO. Desirée: “Vrij zijn voor mij is in Nederland wonen.”

Ook het middagprogramma op en rond het Binnenhof dat door ProDemos voor de scholieren zou worden verzorgd, kan natuurlijk niet doorgaan. ProDemos biedt de deelnemende scholen gastlessen op eigen school. Voor een blik in de keuken van de parlementaire democratie.

Deelname voorbehouden aan delegaties van deelnemende mbo-scholen, voor iedereen is PrinsjesBurger te volgen via livestream: Klik hier