Genomineerden PrinsjesBoekenprijs 2018 bekend

 

DEN HAAG, 24 augustus 2018 – ‘Thorbecke wil het’ (Remieg Aerts, Prometheus), ‘Straatpolitiek’ (Femke Kaulingfreks, Boom) en ‘Overspannen democratie’ (Gijs van Oenen, Boom) zijn genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs 2018. 

De PrinsjesBoekenprijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt aan de auteur van het beste politieke boek. De jury maakt op vrijdag 14 september 2018 om 10.30 uur bekend wie de winnaar is, in de plenaire zaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De PrinsjesBoekenprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

Jury
De jury van de Prinsjesboekenprijs bestaat uit Jan Schinkelshoek (directeur bij het communicatiebureau Schinkelshoek & Verhoog, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, directeur communicatie Rabobank en hoofdredacteur Haagsche Courant), Monique Leyenaar (hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Toof Brader (redacteur bij NPO Politiek).

Eerdere winnaars
Eerdere winnaars van de PrinsjesBoekenprijs waren: Mathieu Segers met ‘Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden’ (2013), Piet de Rooy met ‘Ons stipje op de waereldkaart’ (2014), Frank Westerman met ‘De slag om Srebrenica’ (2015), ‘Weerbare democratie, De grenzen van de democratische tolerantie’ van Bastiaan Rijpkema (2016) en Tom van der Meer met ‘Niet de kiezer is gek’ (2017).