Genomineerden PrinsjesBoekenprijs 2019 bekend

‘Macht der gewoonte’ (Carla Hoetink, Van Tilt), ‘Over de dijken’ (Coen Teulings, Prometheus) en ‘Groter denken, kleiner doen’ (Herman Tjeenk Willink, Prometheus) zijn genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs 2019. De PrinsjesBoekenprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt aan het beste politieke boek. Dat gebeurt op vrijdag 13 september 2019 om 10.30 uur in de plenaire zaal van de Eerste Kamer.

De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De PrinsjesBoekenprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

Jury
De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Jan Schinkelshoek (voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, directeur communicatie Rabobank en hoofdredacteur Haagsche Courant), Monique Leyenaar (hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Kim van Keken (freelance journalist en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2017).

Eerdere winnaars
Eerdere winnaars van de PrinsjesBoekenprijs waren: Mathieu Segers met ‘Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden’ (2013), Piet de Rooy met‘Ons stipje op de wereldkaart (2014), Frank Westerman met ‘De slag om Srebrenica’ (2015) en ‘Weerbare democratie, De grenzen van de democratische tolerantie’ van Bastiaan Rijpkema (2016), Tom van der Meer met ‘Niet de kiezer is gek’ (2017) en Remieg Aerts met ‘Thorbecke wil het’ (2018).