Longlist PrinsjesBoekenprijs 2019 bekend

De PrinsjesBoekenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste politieke boek. Ter voorbereiding op de uitreiking van de PrinsjesBoekenprijs heeft de jury een longlist samengesteld van tien inzendingen die dit jaar zijn binnengekomen. Eind augustus zal de jury de drie genomineerde boeken bekendmaken. De winnaar van de PrinsjesBoekenprijs 2019 wordt tijdens de uitreiking op vrijdag 13 september 2019 bekendgemaakt.

Longlist PrinsjesBoekenprijs 2019, vastgesteld door de jury op 12 juli 2019 (op alfabetische volgorde achternaam auteur) (klik op de afbeelding om in te zoomen). 

Jury
De PrinsjesBoekenprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De PrinsjesBoekenprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.
De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Jan Schinkelshoek (voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, voormalig directeur communicatie Rabobank en hoofdredacteur Haagsche Courant), Monique Leyenaar (hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmagen) en Kim van Keken (freelance journalist en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2017).

Eerdere winnaars
Eerdere winnaars van de PrinsjesBoekenprijs waren: Mathieu Segers met ‘Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden’ (2013), Piet de Rooy met ‘Ons stipje op de waereldkaart’ (2014), Frank Westerman met ‘De slag om Srebrenica’ (2015) en ‘Weerbare democratie, De grenzen van de
democratische tolerantie’ van Bastiaan Rijpkema (2016), Tom van der Meer met ‘Niet de kiezer is gek’ (2017) en Remieg Aerts met ‘Thorbecke wil het’ (2018).

Lees hier het persbericht over de bekendmaking van de longlist 2019.