Zuid-Holland partner van Prinsjesfestival 2019

Dit jaar is provincie Zuid-Holland strategisch partner van het Prinsjesfestival. Het stokje voor dit partnerschap droeg Jan Markink, loco-commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, op Prinsjesdag 2018 over aan commissaris van de Koning Jaap Smit in de provincie Zuid-Holland. Een mooie taak! Samen met Stichting Prinsjesfestival gaat Zuid-Holland aan de slag om een mooi programma te organiseren rondom Prinsjesdag 2019.

 

De kracht van Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is Nederland in het klein. Een bedrijvige, veelzijdige provincie met 3,5 miljoen inwoners. Zuid-Holland telt onder andere 3 universiteiten met daaraan gekoppelde kenniscentra, de grootste haven van Europa, de wereldberoemde tuinbouw, Spacevalley met ESA-ESTEC als middelpunt en de maritieme sector. Hiermee is Zuid-Holland een provincie met enorme kennis en economische bedrijvigheid. Maar naast die economische activiteiten is Zuid-Holland ook een aantrekkelijke provincie om in te wonen, te werken en te recreëren. Zuid-Holland kent rust en ruimte, uitgestrekte landelijke gebieden, rivieren, polders met molens, meren, duinen en prachtige zandstranden.

 

Als strategisch partner van het Prinsjesfestival zetten we provincie Zuid-Holland op de kaart en verrassen beleidsmakers, politici en inwoners over alles wat deze mooie en veelzijdige provincie succesvol maakt. Dat doen we niet alleen, maar uiteraard samen met inwoners, bedrijven, kennisinstellingen en overige partners.

 

Blijf op de hoogte

Het thema ‘De kracht van Zuid-Holland’ geeft ruimte voor een diversiteit aan onderwerpen. Op dit moment worden deze onderwerpen geïnventariseerd en uitgewerkt tot een gevarieerd programma.