JAAROVERZICHT PRINSJESBOEKENPRIJS: DE TIEN BESTE POLTIEKE BOEKEN

DEN HAAG – Het jaaroverzicht van de PrinsjesBoekenprijs is bekend. Deze tien boeken maken kans op de jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de auteur van het beste politieke boek uit het afgelopen parlementaire jaar. Einde deze zomer kiest de jury de drie genomineerden. Op 15 september wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens ‘Democratie in Woord en Beeld’ in de Eerste Kamer.

De PrinsjesBoekenprijs viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek kracht bij te zetten en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro. Vorig jaar won Hans de Geus met het boek ‘Hoe ik toch huisjesmelker werd’ de prijs. Mark Verheijen (bestuursadviseur, voormalig Tweede Kamerlid VVD), Floor Boon (journalist) en Tom van der Meer (hoogleraar politicologie) maken dit jaar deel uit van de jury.

De PrinsjesBoekenprijs wordt op donderdag 15 september uitgereikt tijdens het evenement ‘Democratie in Woord en Beeld’. In de plenaire zaal van de Eerste Kamer worden diezelfde middag de winnaars bekendgemaakt van de Prinsjesfotoprijs en – podcastprijs. Democratie in Woord en Beeld maakt onderdeel uit van het Prinsjesfestival in Den Haag. Ieder jaar biedt het festival een programma vol feestelijke en politiek-inhoudelijke activiteiten in de week voor Prinsjesdag.

Jaaroverzicht (op alfabetische volgorde):