Voorbereidingen PrinsjesOntbijt in volle gang

Een echt PrinsjesOntbijt-lied, fluisterbootjes op de Hofvijver, met je tafelgenoten discussiëren over de vraag: ‘waar of niet waar?’. En misschien wel met je hele tafel winnaar worden van de Grote Hofvijver Show .. Zie daar een paar spannende ingrediënten van PrinsjesOntbijt 2019.

Vroeg in de ochtend van zaterdag 14 september worden de lange ontbijttafels weer gedekt. In samenwerking met een groep studenten van Horeca en Facilitaire Dienstverlening van ROC Mondriaan wordt alles in gereedheid gebracht om de vele ontbijtgasten te kunnen verwelkomen. Ook leerlingen van het Herman Broeren College en van Ipse de Bruggen helpen ons mee.

De presentatie van het programma is in handen van Paula Udondek. Zij is in Nigeria geboren en woont bijna haar hele leven in Den Haag. Zij presenteerde bekende tv-programma’s als Waku Waku en Get The Picture. Heel veel zal zij niet aan het woord zijn, het gaat natuurlijk om de ontbijtgasten zelf. Een kopje koffie, een lekker broodje en kennismaken met de andere gasten aan tafel.

Elkaar ontmoeten en leren kennen: hoe kan dat beter dan in de vorm van een spel, een quiz? In de Grote Hofvijver Show ontvangt quizmaster Vincent Rietbergen op zijn drijvende podium enkele historische personages. De grote vraag is: is wat zij vertellen écht waar of helemaal níet waar? Tja, .. wat is het goede antwoord?

PrinsjesOntbijt wordt feestelijk afgesloten met het enige echte PrinsjesOntbijt-lied, gezongen door kinderkoor De Zeesterren uit Scheveningen. De Zeesterren brengen hierin, geheel passend bij het thema van Prinsjesfestival, een ode aan 100 jaar algemeen kiesrecht. Het refrein met als motto “laat je stem horen” is een echte meezinger.
Onder leiding van Monique Harteveld zijn De Zeesterren begonnen met de repetities. De eerste opname klinkt veelbelovend.

En dan nog iets: waar zitten we? We hopen aan de Hofvijver, net als vorig jaar. Mochten de weersvoorspellingen dermate slecht zijn dat een ontbijt buiten niet mogelijk is, dan wijken we uit naar een andere prachtige Haagse plek: de Passage. Vanwege de openingstijden van de winkels hier zullen we dan wel wat vroeger op moeten staan: PrinsjesOntbijt zal in dat geval van 08.00 tot 10.00 uur zijn.