DIT ZIJN DE DRIE GENOMINEERDE PODCASTAFLEVERINGEN VOOR DE PRINSJESPODCASTPRIJS

DEN HAAG – De jury van de PrinsjesPodcastprijs heeft vandaag de drie genomineerde podcastafleveringen bekend gemaakt. Juryvoorzitter Splinter Chabot deed dat live in de uitzending van De Nieuws BV. Deze afleveringen maken kans op de jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de makers van de beste politieke podcast van het afgelopen parlementaire jaar. Genomineerd zijn: ‘Via het riool naar de veiligheid: hoe een groepje vrijwilligers in actie kwam toen het kabinet faalde in Kaboel’ (De Kamer van Klok, Volkskrant), ‘#4: Hetze’ (Pim, NRC) en ‘De hond van Dilan Yesilgöz’ (De Binnenkamer, Microphone Media). De winnaar wordt op donderdagmiddag 15 september bekendgemaakt in de plenaire zaal van de Eerste Kamer tijdens Democratie in Woord en Beeld. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

De PrinsjesPodcastprijs is samen met PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesFotoprijs onderdeel van Democratie in Woord en Beeld en wordt tijdens het Prinsjesfestival uitgereikt.

Uit alle inzendingen werden eerder tien afleveringen geselecteerd voor het jaaroverzicht van de PrinsjesPodcastprijs. De politieke podcast biedt niet alleen nieuwsvoorziening, maar ook de broodnodige duiding  in alle soorten en maten. Om het maatschappelijk belang van de politieke podcast te benadrukken en de kwaliteit ervan te stimuleren is de PrinsjesPodcastprijs ingesteld. Deze prijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De jury van de PrinsjesPodcastprijs bestaat uit Splinter Chabot (schrijver), Pepe van de Kerkhof (podcastproducent) en Charlotte Nijs (politiek verslaggever). Vorig jaar wonnen politiek journalisten Joost Vullings en Xander van der Wulp de prijs met een aflevering van podcast “de Stemming” over “De verbale trukendoos van premier Rutte”. Luister hier hun podcast over de prijsuitreiking terug.

De PrinsjesPodcastprijs wordt op 15 september uitgereikt tijdens het evenement ‘Democratie in Woord en Beeld’. Presentatie ligt in handen van Elodie Verweij (RTL) en Michiel Breedveld (NOS). Tijdens dit evenement worden de winnaars van de PrinsjesBoeken-, PrinsjesFoto- en PrinsjesPodcastprijs bekend gemaakt. De bekendmaking is live te volgen via de website van de Eerste Kamer.

Democratie en Woord en Beeld kan plaatsvinden dankzij de steun van de volgende onmisbare partners: Provincie Groningen, Eerste Kamer, Nieuwspoort, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en NRC Media.

___________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Max Magnée (06 81 93 54 75 / m.magnee@prinsjesfestival.nl)