PrinsjesArrangement II

Programma: Zaterdag 15.09.2018 (internationale dag van de democratie)

Ook dit arrangement biedt u een fris begin van de dag met het PrinsjesOntbijt. Na de rondleiding door de Ridderzaal en een bezoek aan het Haagsch Historisch Museum, kunt u een bezoekje brengen aan de PrinsjesMarkt. Daar staan tientallen kramen met de meest bijzondere hoeden, tassen en sieraden tentoongesteld en zijn er ook verschillende foodtrucks aanwezig om een eventueel aanwezige honger te stillen. Er is een zitplaats voor u gereserveerd voor de PrinsjesHatwalk en u sluit de dag af met de koninklijken en overheerlijke PrinsjesHighTea.

  • 09:30 uur PrinsjesOntbijt
  • 10:45 uur Rondleiding Ridderzaal
  • 14:00 uur Haags Historisch Museum
  • 15:00 uur PrinsjesHatwalk
  • 16:00 uur PrinsjesHighTea
  • Hele dag inclusief HTM-kaart

PrinsjesOntbijt
Nieuw in Prinsjesfestival 2018 is het PrinsjesOntbijt. Het PrinsjesOntbijt vindt plaats op zaterdag 15 september 2018 van 09:30 – 11:30 uur. Over de gehele lengte van de Hofvijver op de Lange Vijverberg komt één super lange tafel, waar bij het krieken van de dag mensen kunnen aanschuiven voor een ontbijt en een eitje kunnen tikken met een bestuurder. Zowel uit de landelijke, provinciale als uit de stad Den Haag zullen vertegenwoordigers uit de politiek aan dit unieke evenement deelnemen. Ook de pers zal bij dit evenement aanwezig zijn. Dichter kunnen we de burger niet bij de bestuurder brengen!

Rondleiding Ridderzaal
Het bezoekerscentrum onder de middeleeuwse gewelven van de Ridderzaal staat open voor publiek en biedt onder andere een presentatie van de Gouden Koets met de stoet op Prinsjesdag. Deelnemers van dit arrangement krijgen een rondleiding door de Ridderzaal zelf die ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – verzorgt.

Haags Historisch Museum
Waar ooit de schutters van het Sint Sebastiaansgilde bijeen kwamen, ligt tegenwoordig het Haags Historisch Museum. Prachtig gelegen aan de Hofvijver, midden in het historische centrum van Den Haag. Hier leert u alles over de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad Den Haag. Prachtige schilderijen en bijzondere voorwerpen brengen dit verhaal tot leven. In het museum vindt u dan ook een gevarieerde collectie: van historische stadsgezichten en een Haagse groeikaart tot het poppenhuis van jonkvrouwe Lita de Ranitz en de tong en vinger van de gebroeders De Witt. Naast de vaste collectie kunt u altijd een tentoonstelling bezoeken, met wisselende onderwerpen. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven!

PrinsjesHatwalk
De PrinsjesHatwalk vindt dit jaar plaats op de zaterdag vóór Prinsjesdag, namelijk op 15 september. Het modieuze festival is verhuisd. Het centraal gelegen Plein is onze nieuwe thuisbasis, de locatie voor een druk bezochte en spectaculaire editie! Er ligt een prachtig concept op de plank en regelmatig volgen er updates over het inhoudelijke programma. Dit jaar kan er o.a. gerekend worden op de volgende onderdelen:

  • Prachtige hoeden van politici
  • Hoedenontwerpwedstrijd
  • Modeshow mannenhoeden
  • Muzikale omlijsting door DJ

PrinsjesHighTea
Hoe beter de dag van de PrinsjesHatwalk af te sluiten dan met de eerste echte Prinsjes High Tea? Dit organiseren wij in samenwerking met Restaurant Luden. Gelijk naast het podium van de show op het Plein kunt u vanaf 16:00 uur plaatsnemen op het speciaal daartoe gereserveerde gedeelte van het terras van het restaurant. Na een bruisend aperitief kunt u genieten van zoete en hartige hapjes geheel volgens koninklijke traditie met onbeperkt thee.

Hele dag inclusief HTM-kaart
Bij dit arrangement ontvangt u gratis een HTM dagkaart. Deze is geldig na de eerste check-in tot einde dienst van die dag in alle HTM trams en HTMbuzz bussen. Check elke keer in bij het instappen en check-uit bij het uitstappen. De vervoervoorwaarden zijn van toepassing. De dagkaart is niet geldig in de HTM Nachtbuzz.

PrinsjesArrangementen
Er worden dit jaar vier verschillende dagarrangementen aangeboden op zaterdag 15 september 2018:

Aanmelden
Bestel hier uw PrinsjesArrangement II voor €47,50.